7 mars 2015

Vattenänglar

Titel: Vattenänglar
Originalets titel:-
Författare: Mons Kallentoft
Översättare:-
Serie: Malin Fors #6
Antal sidor: 416
Utgivningsår: 2012
Förlag: Forum 
Utläst: 26/2

Första meningen: "Himlen är svart bakom ännu svartare moln".
Handling
En septembermorgon kallas kriminalinspektör Malin Fors till ett av Linköpings finare områden. Ett gift par har hittats mördade i sin jacuzzi. Nakna och isblå i ett vatten som inte längre är genomskinligt klart. Deras femåriga adoptivdotter Ella är försvunnen, och ett intensivt sökande tar vid. Medan tunga regnmoln vakar över staden dras Malin Fors och hennes kollegor in i ett fall där gränserna har blivit otydliga. Mellan döda och levande, mellan gott och ont.

Mina tankar
Jag har haft väldigt svårt med att de döda talar i hans böcker och språket i boken. I just Vattenänglar så hade jag mindre problem med det och kunde fokusera lite mer på själva mordgåtan. Som vanligt så har jag svårt för Malin Fors. Helst av allt skulle jag vilja försöka slå in lite vett i hennes skalle. Jag förstår inte alls de val hon gör och jag tycker inte om att hela tiden läsa om poliser som har problem med spriten.

Trots att jag irriterar mig på vissa saker, så tycker jag att Vattenänglar är en av de bättre i serien och det känns skönt att Malins besatthet av Maria Murvall inte nämns i boken. Något som jag tänkte på under bokens gång var att alla fall som Malin Fors har handlat om väldigt hemska saker, t.ex. våldtäkt och försvunna barn.

Överlag så var detta en riktigt spännande kriminalroman, som var mycket bättre än vad jag först hade trott. Jag tror att jag nu ska vänta ett litet tag med att fortsätta serien, för annars är nog risken stor att jag blir ganska less.

Betyg: 3/5

Tidigare läst av denna författare
Midvinterblod 
Sommardöden
Höstoffer
Vårlik
Den femte årstiden 

HÄR kan ni läsa en smakbit ur boken. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...