1 september 2016

En god man

Titel: En god man
Originalets titel:-
Författare: Reidar Jönsson
Översättare:-
Serie:-
Antal sidor: 238
Utgivningsår: 2016
Förlag: Historiska media 
Utläst: 11/8

Handling
Här möter vi den något bedagade kvinnotjusaren Gustav Lav Myr, som varken har inkomst eller bostad och lever under myndigheternas radar. Ändå bor han i en tjusig men nästan tom våning i Lärkstaden och verkar som självutnämnd god man åt äldre välbeställda damer.

Allt förändras då en bestämd kvinna ringer på dörren och kräver att få träffa lägenhetens innehavare. Eftersom änkan ifråga ligger i frysboxen blir Gustavs tidigare så bekväma liv snabbt en salig röra. För att få tillvaron på rätt kurs sätter han sig på tåget till Skåne. Tågresan blir en oförglömlig och innehållsrik strapats, och Gustavs liv blir bara än mer urspårat.


Mina tankar
En god man är en lättläst och tänkvärd bok, som jag i efterhand tycker bättre om än när jag just hade läst ut den. Den innehåller rätt så mycket samhällskritik, som jag reagerar på och det är ett snyggt sätt att visa upp det på.

I vissa fall blir En god man väldigt dråplig och osannolik(!) och det gäller att man hänger med i svängarna när man läser. Karaktärerna är färgstarka och originella, speciellt de många bikaraktärerna.

Språket är levande och jag uppskattar speciellt alla de liknelser som finns i boken, de är precis som bokens karaktärer originella.

En god man är som sagt en tänkvärd bok och det som jag faktiskt uppskattar allra mest är samhällskritiken.

Betyg: 3/5

Tidigare läst av denna författare
Har inte läst något av denna författare tidigare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...