20 september 2016

Veckans bokbloggsfråga - Vecka 38

Bild lånad av barnboksbloggen
Jag har precis ätit middag och diskat undan så nu ska jag passa på att blogga lite och läsa några andra bloggar. Till middag åt jag för övrigt en urgod majssoppa med chili. Snabbmat när den är som bäst! 

I alla fall så har barnboksbloggen lagt upp en ny bokbloggsfråga för den här veckan, så jag tänkte passa på att svara på den nu. 

Vad föredrar du – att välja sådana böcker som du vet att du kommer att tycka om eller att läsa varierat för att utmanas i din läsning? Föredrar du alltså att läsa en genre du är van vid eller väljer du hellre nya genrer? Gillar du att prova böcker från för dig nya världsdelar eller böcker som handlar om för dig nya ämnen, eller föredrar du det hemtama som du vet är säkra kort? 

Jag tycker om och försöker också att läsa varierat, men det blir att man i perioder läser mer av en viss typ av bok. Men för det mesta skulle jag säga att jag läser deckare, ungdomsböcker och "vanlig" skönlitteratur. 

Jag försöker ju som sagt att variera min läsning, men det blir tyvärr ofta att man fastnar i samma typ av böcker, både när det gäller handling och vart böckerna utspelar sig. Jag önskar att jag kunde utmana mig mer och läsa böcker som utspelar sig på mer exotiska platser än bara i Sverige, USA och England. Det är något som jag försöker att bättra mig på, men det går väl sådär om jag ska vara ärlig. 

Ibland behövs det att man läser litteratur som är "trygg", böcker man vet att man kommer att gilla, men emellanåt är det också kul att utmana sig själv och läsa böcker som är utanför sin egen komfortzon. Och extra kul är det ju då om man tycker om det man läser, vilket jag ofta har gjort när jag utmanat mig själv och läst böcker som jag kanske egentligen inte skulle gilla. Ett bra exempel på det är t.ex. Bea Uusmas Expeditionen: min kärlekshistoria. Trots att det börjar vara rätt så längesen jag läste den kommer jag fortfarande ihåg den, det var en bok som verkligen tog mig med storm! 

6 kommentarer:


 1. Det du skriver här och beskriver hur din läsning är så är det samma för mig ungefär. Men en skön stund med boken i hand är guld värt i vardagen.

  SvaraRadera
 2. Jag gillar att hålla mig till säkra böcker och de utspelar sig nog i rätt samma länder som sverige, england, usa, det hade jag inte riktigt tänkt på.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det blir ju ofta att det man läser är säkra kort

   Radera
 3. Så är det nog att man också ibland behöver läsa böcker som man är trygg med :) Men gillar också att variera!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Omväxling förnöjer, är lätt att man kan bli less om alla böcker känns likadana :)

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...