22 september 2016

Lilla berlin 2: Mina vänner

Titel: Lilla berlin 2: Mina vänner
Originalets titel:-
Författare: Ellen Ekman
Översättare:-
Serie: Lilla berlin #2
Antal sidor: 160
Utgivningsår:  2014
Förlag: Kolik förlag 
Utläst: 29/8

Handling
 Dagens ungdom fikar rätt, fejkar hårt, fjärtar tyst, och flyttar runt i nya boken. Retrokramare, återbrukare, bakåtsträvare och dåtidsmänniskor får på pälsen. Och vi får följa med på julfirande med släkt och mobilskärmar. Varje stripp är en mininovell, med träffsäkra porträtt av unga storstadsmännikor på 2010-talet där vardagliga igenkänningsbara situationer skildras med precis humor och satir.

Mina tankar
Efter att ha läst det första seriealbumet om lilla berlin ville jag verkligen läsa mer och jag skyndade mig att reservera den andra delen på biblioteket. Det passade perfekt när man hade fullt upp på jobbet och faktiskt inte hade så mycket tid över för läsning.

Precis som när jag läste den första delen är jag helt förundrad över hur Ekman lyckas få med så mycket på bara några få serierutor. Det ryms verkligen allt! Speciellt samhällskritiken är så himla bra gjort att och hon lyckas verkligen slå huvudet på spiken och jag tänkte hela tiden att precis så här är det ju.. Lilla berlin är tydligt feministisk och det uppskattar jag verkligen! Det blir så tydligt hur vårt samhälle är uppbyggt egentligen och att kvinnorna alltid har stått i skymundan.

Det känns dessutom som att man får lära känna karaktärerna ännu bättre i den här boken och jag älskar de små inforutorna om dem som är utformade precis som i "mina vänner"-böckerna man hade som liten.

Lilla berlin är smart och rolig underhållning och jag kommer fortsätta att läsa de seriealbum som finns utgivna.

Betyg: 4/5

Tidigare läst av denna författare
Lilla berlin: so last year

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...