15 september 2016

Ensamfjäril

Titel: Ensamfjäril
Originalets titel:-
Författare: Gabriella Ullberg Westin
Översättare:-
Serie: Morden i Hudiksvall #1
Antal sidor: 274
Utgivningsår: 2014 
Förlag: Hoi förlag 
Utläst: 17/8

Handling
Det är julafton och ett våldsamt snöoväder lamslår Hudiksvall. På eftermiddagen nås Polisen av ett larm. Henna Pedersen, gift med Sveriges bästa fotbollsspelare, har hittats ihjälskjuten i hemmet med parets två små barn som enda vittnen. Familjen har just återvänt till Sverige efter många år i Italien.

Den hemvändande polisen Johan Rokka får brottsutredningen på sitt bord. De enda trådarna värda att följa upp är ett läderband som offret hade runt halsen och ett okänt telefonnummer i hennes mobiltelefon. I ett försök att få fram mer om offrets tidigare liv åker Rokka till Italien. Ju mer han nystar i brottet desto säkrare blir han på att fotbollsspelaren döljer något avgörande, och att han egentligen inte kände sin fru.

Under tiden dras Rokka dessutom in i en erotisk affär med den förföriska dottern till en barndomsvän. När ytterligare ett kallblodigt mord sker inser Rokka att hans jobb och förflutna obönhörligen kommer att tätas samman.


Mina tankar
Detta är faktiskt en bok som jag inte hört så mycket om tidigare, men jag kan säga att jag är glad över att ha läst den. En välskriven och lättläst deckare och första delen i en serie och jag kan säga att jag ser fram emot att läsa fler delar.

Karaktärerna är verkligen intressanta, speciellt Johan Rokka och Janna Weissman, tycker också att det är de karaktärer man lär känna bäst. Men fortfarande finns det saker att upptäcka om dem, inte minst Rokka. Känns väldigt mycket som man bara har skrapat på ytan.

Ensamfjäril är verkligen spännande, fast det tog ett tag att komma in i boken. Ju närmare slutet man kom desto mer spännande blev det när trådarna började knytas samman och man började ana vem den skyldige kunde vara.

Detta var en bra början på en ny serie och jag ser fram emot att läsa fortsättningen, som redan finns utgiven.

Betyg: 3/5

Tidigare läst av denna författare
Har inte läst något av denna författare tidigare.

HÄR kan ni läsa en smakbit ur boken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...