7 september 2016

Tv-serie: Barnmorskan i East End säsong 4

Handling
Fjärde serien är fylld av dramatik och starka känslor i efterkrigs-tidens fattiga London. Syster Winifred upptäcker den undre världen när hon tar hand om en havande prostituerad. Allt vänds upp och ner för en mamma när hennes man har ett förhållande med en annan man. Syster Barbara anländer till sjukhuset och får en katastrofal start. Samtidigt är alla upptagna av en svår förlossning.

I huvudrollerna ses bland annat Jenny Agutter, Pam Ferris och Miranda Hart.

Säsong 4  bestod av 8 avsnitt.

Mina tankar
Detta är en "måste-serie" för mig, känns som att det inte är sommar utan Barnmorskan i East End. Detta är en riktigt mysig brittisk serie, men som också har stunder av mörker.

Den främsta anledningen till att jag har blivit så förtjust i serien är nog karaktärerna och miljön. Miljön är helt fantastisk och den känns verkligen tidstypisk. Nu känns det också som att man verkligen har lärt känna alla karaktärer och jag gillar hur man får se olika sidor av dem.

Serien vågar också ta upp flera tuffare gällande t.ex. graviditet och sjukdomar, men som idag det finns behandling för. Men det finns också rejält med humor och värme i serien och avsnitten slutar alltid med hopp om framtiden.

Jag har nämnt tidigare att Chummy är en av mina all-time-favoriter i denna serie, och jag tycker hon är med alldeles för lite i den här säsongen. Jag hoppas hon är med mer i nästa säsong!

Den karaktär som jag tycker utvecklas mest och man också får följa betydligt mer nu i säsong 4 är Fred och hur han hittar kärleken igen. En fin och hjärtevärmande historia.

Sverige ligger flera säsonger efter England när det gäller denna serie, vilket jag såklart tycker är synd. Vanligtvis har jag inget problem med att se serier utan text, men just när det gäller denna serie vill jag helst ha det då det dels förekommer namn på sjukdomar men också på grund av att det finns en hel del brittiska uttryck som jag inte har stött på tidigare.

Den här säsongen är riktigt bra! Varje avsnitt känns välgjort och det finns inget avsnitt som är sämre än de andra och jag gillar mixen mellan humor och allvar.

Barnmorskan i East End Helgspecial 2013
Barnmorskan i East End säsong 3
Barnmorskan i East End helgspecial 2014

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...