17 september 2016

Från och med du

Titel: Från och med du
Originalets titel: Here´s Looking at You (2013)
Författare: Mhairi McFarlane
Översättare: Hanna Williamsson
Serie: 
Antal sidor: 396
Utgivningsår: 2016 
Förlag: Harper Collins Nordic 
Utläst: 21/8

Handling
Trots att Anna Alessis dejter ofta visar sig vara knäppskallar kunde hon inte vara lyckligare. Hon är 30+, har ett jobb hon älskar, och livet är bättre än hon vågat hoppas på. Men så har det inte alltid varit, och hon skulle helst glömma de jobbiga skolåren som hackkyckling. Så när James Fraser killen som låg bakom Annas sista förödmjukelse i skolan dyker upp i hennes liv igen vänds allt upp och ner. Men James verkar annorlunda nu. Han är artig. Mogen. Till och med rolig. Människor kan väl förändras? Så varför känner Anna att hon är en idiot som litar på honom?

Mina tankar
Detta är den andra boken av McFarlane som jag läser och jag har tidigare läst You had me at hello. Från och med du är en bok i precis samma anda, härlig feelgood och chic-lit med ett garanterat lyckligt slut. Det var precis den typ av bok jag behövde läsa just nu!

Karaktärerna är nog det som jag tyckte var bäst med boken. de är smarta och underhållande. Alla karaktärer känns äkta och verkliga. Den karaktär som jag föll för mest var Anna och hennes känslor känns verkligen när man läser och jag ryser när man får veta hur de behandlande henne i skolan. Även James blir en omtyckt karaktär mot slutet, men i början hade jag lite svårt för honom. Och Annas vänner är helt fantastiska och hur McFarlane beskriver Annas familj är otroligt härligt.

Det blir en bra mix mellan humor, dråpliga händelser och allvar. Man skrattar med Anna och känner med henne när man får veta hur hon mobbades i skolan och det känns verkligen när man läser. Sen gillar jag också alla referenser till en viss typ av böcker.

Det är svårt att välja ut favorithändelser ur denna boken, men jag måste bara få nämna några av de händelser som jag tyckte bäst om, såklart hamnar Annas dejter med män hon träffat på internet på den listan, men även dialogerna mellan Anna och James är en stor behållning av boken.

Det är så bra underhållning och perfekt när man behöver lite mer lättsmält läsning. Jag kan inte heller låta bli att tänka på att bägge böckerna av McFarlane som jag läst skulle passa perfekt som film.

Från och med du är den perfekta romantiska komedin i bokformat och jag kommer snart läsa mer av McFarlane.   

Betyg: 4/5

Tidigare läst av denna författare
You had me at hello

HÄR kan ni läsa en smakebit från boken. 

2 kommentarer:

  1. En bok som jag skulle kunna lägga till i min önskelista. Ibland behöver man sådana här böcker.

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...