22 februari 2017

Film: Hotell Transylvanien

Handling
Välkommen till Hotell Transylvanien, Draculas femstjärniga lyxhotell där monster och deras familjer kan leva loppan och dit inga människor har tillträde. En speciell helg har Dracula bjudit in alla sina bästa vänner - Frankenstein och hans fru, Mumien, Den osynlige mannen, Varulvsfamiljen och många fler - för att fira hans älskade dotter Mavis 118:e födelsedag. Det är inga problem alls för Dracula att ta hand om alla dessa legendariska monster, men det blir fart på festen när en helt vanlig kille snubblar in på hotellet och förändrar allt!

Filmen är 91 minuter lång och regisserad av Genndy Tartakovsky. I huvudrollerna ses bland annat Adam Sandler,  Andy Samberg och Selena Gomez. Filmen hade svensk premiär 19 oktober 2012.

Jag såg filmen 5 februari

Mina tankar
Satte mig och såg den här filmen en söndag kväll när jag hade kommit hem från jobbet. Jag hade inga speciella förväntningar på filmen, men jag hoppades på bra underhållning och det var precis det jag fick.

Förra året såg jag ju Insidan ut, en av mina favoritfilmer det året, och det fick mig att inse att det finns barnfilmer som även vuxna kan uppskatta och ha stor behållning av. Hotell Transylvanien känns som en film som passar alla åldrar.

Den är väldigt fantasifull när det gäller animeringarna och jag älskar att det dyker upp alla typer av monster och man får se dem i deras vardag och hur de vänder på hela konceptet människa vs. monster och hur människorna blir de onda. Gillar att Dracula driver en hotellrörelse för monster för att de ska få komma iväg från människorna och få vara sig själva. Sen gillar jag också hur hotellmiljön ser ut och alla små egenheter som hotellet har, bland annat säkerhetsvakterna och zombiesarna som jobbar på hotellet.

Det är en riktigt rolig film och jag skrattar flera gånger, det finns bra mycket humor som även vuxna kan uppskatta och så finns det såklart lite mer humor som är anpassad för en yngre publik.

Filmen är inte speciellt lång, vilket gör att bitar av filmen känns det som att det går väldigt fort och man inte riktigt lär känna alla karaktärer. Däremot så visar den upp en väldigt fin relation mellan fadern Dracula och hans dotter, något som jag tror en del vuxna kan känna igen sig i. Att se sina barn växa upp och börja släppa taget om dem och låta de få leva sina egna liv.

Jag såg versionen med originalrösterna, det var lite otippat för mig att Adam Sandler spelade Dracula men han gjorde faktiskt ett bra jobb och det var svårt att känna igen hans röst från början. De andra skådespelarna gör också bra prestationer och det dyker upp flera kändisar i mindre roller också.

Själva handlingen är egentligen rätt förutsägbar, men det är ju ändå vägen mot målet som är det intressanta. Det är svårt att inte ryckas med av Hotell Transylvaniens härliga miljöer, karaktärer och den värld som byggs upp inne på hotellet.

Jag vet att det finns en uppföljare, den är jag  verkligen intresserad av att se för den verkar ännu roligare än den första filmen. Sen är det också en tredje film på G, men som inte verkar ha premiär förrän 2018.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...