8 februari 2017

Film: We're the Millers

Handling
After being robbed of a week's take, small-time pot dealer David is forced by his boss to go to Mexico to pick up a load of marijuana. In order to improve his odds of making it past the border, David asks the broke stripper Rose and two local teenagers to join him and pretend they're on a family holiday.

Filmen är 110 minuter lång och regisserad av Rawson Marshall Thurber. I huvudrollerna ses bland annat Jennifer Aniston, Jason Sudeikis, Emma Roberts och Will Poulter. Filmen hade svensk premiär 20 september 2013 under namnet Familjetrippen. 

Jag såg filmen 19 januari.

Mina tankar
Ville gärna se en underhållande komedi och då föll valet på denna efter att ha sett trailern som verkade rätt lovande. Och lite grann på grund av att jag såg att både Jennifer Aniston och Nick Offerman fanns med i rollistan. Hade inga speciella förväntningar på filmen, men jag hade ändå trott ann den skulle vara mer rolig än vad den faktiskt var. För  övrigt kan jag inte alls förstå att den kunde visas under namnet Familjetrippen i Sverige, titeln är så dåligt översatt att det inte är sant. 

Jag gillar egentligen den typ av filmen där en grupp okända personer blir tvungna att jobba tillsammans för att uppnå ett gemensamt mål, i det här fallet att att smuggla in en massa droger från Mexico till USA utan att bli upptäckta. Gillar dynamiken mellan alla karaktärerna, speciellt de tillfällen då David (Sudeikis) och Rose (Aniston) börjar uppträda som "typiska" tonårsföräldrar. 

We're the Millers bjuder ändå på en hel del skratt och pinsamma situationer, nästan så att man inte törs titta ibland på grund av det blir alltför pinsamt. Däremot kan jag tycka att en del av skämten är alltför billiga, och bygger en hel del på både sex och droger. Å andra sidan kan jag inte heller förvänta mig något annat, då filmen handlar om hur de smugglar drogerna. Tycker å andra sidan att det är bra att de aldrig  visar någon karaktär som använder drogerna. 

Scenerna i husbilen är nog de scener som jag tyckte bäst om, både när det gäller innehåll och humor. Sedan tyckte jag också om de scener som Nick Offerman är med i, han är riktigt rolig och är med i flera twister. Fast det kändes lite konstigt att se honom som familjefar, istället som Ron Swanson. 

Jag hade en förutfattad mening om hur We're the Millers skulle sluta, men till min förvåning slutade den inte alls som jag trodde från början och innehöll ändå en twist som jag inte hade räknat med. Det var välkommet, och kan bli intressant att se om de gör en uppföljare. 


2 kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...