2 februari 2017

Tv-serie: The Good Place säsong 1

Handling
The show follows Eleanor Shellstrop, an ordinary woman who enters the afterlife and, thanks to some kind of error, is sent to the Good Place instead of the Bad Place, which is definitely where she belongs. While hiding in plain sight from Michael, the wise architect of the Good Place (who doesn't know he's made a mistake), she's determined to shed her old way of living and discover the awesome (or, at least, the pretty good) person within.

Den första säsongen hade 13 avsnitt och i huvudrollerna ses bland annat Kristen Bell, Ted Danson och William Jackson Harper.

Jag såg klart säsongen den 20 januari.

Mina tankar
Redan innan serien hade premiär var jag rätt nyfiken på den, den verkade väldigt rolig och så såg jag att den hade Ted Danson i en av huvudrollerna, en skådespelare som jag egentligen bara har sett i Cheers. Jag hade höga förväntningar på denna serie, då en av skaparna även står bakom Parks & Recreation och Brooklyn Nine-Nine, som båda hör till mina favoriter.

Jag fångades direkt av första avsnittet, jag gillade idén om att det fanns ett "Good Place" och ett "Bad Place". Från början verkar det hela vara en verkligen utopi, det händer bara bra saker och allting är frid och fröjd. Sedan börjar ytan krackelera och det dyker upp fler och fler saker som rubbar balansen.

Från början förväntade jag mig att serien skulle följa en viss mall, som t.ex. att Eleanor gradvis blev en bättre person och löste de kriser som hon orsakade, men rätt snabbt insåg jag att så alls inte blev fallet. Det var en trevlig överraskning, och är något som gör att jag inte blev less på serien heller. Skulle ha varit rätt tröttsamt om den följde samma mönster hela tiden. Serien känns också rätt unik och nyskapande. Gillar också den lilla detaljen med att det är omöjligt att svära, och varje gång de svär så blir det helt andra ord de använder, t.ex. bullshirt och fork istället.

För det första tycker jag att serien är väldigt rolig, och jag gillar alla twister längs vägen. Det är omöjligt att kunna förutsäga vad som kommer hända i varje avsnitt och jag blir hela tiden överraskad av nya cliffhangers och twister, som jag  inte ens kunde föreställa mig. Styrkan i The Good Place är karaktärerna, och deras dynamik tillsammans. Att få följa Eleanor, som egentligen inte hör hemma där och Chidi, som är hennes själsfrände och försöker hjälpa henne bli en bättre person så att hon ska få stanna kvar och alla andra karaktärer som dyker upp. En favorit hos mig är Janet, en sorts allvetande dator i människoform som finns tillhands för alla invånare och som kan få hjälp av. Skådespelarna gör riktigt bra prestationer och utav dem så är Kristen Bell min favorit.

På ett vis kan jag tycka det är lite synd att första säsongen bara hade 13 avsnitt, jag vill ju ha mer. Men å andra sidan kan jag förstå det och det gör det hela mindre utdraget också.

Efter varje avsnitt och överraskning klarnar bilden av the good place, och de sista avsnitten är väldigt spännande och säsongsavslutningen bjuder på en riktigt stor twist som är helt fenomenal där allting ställs på sin spets. Om jag ska vara ärlig känner jag mig lite kluven till avslutningen, men om serien förnyas, vilket jag verkligen hoppas på, ska det bli otroligt spännande att se.

Det finns så mycket mer jag skulle vilja säga om The Good Place, men känner att jag inte kan säga så mycket mer utan att spoila alltför mycket, vill ju att de som ser serien ska bli lika överraskade som jag blev.

Jag vet inte om den kommer visas i Sverige, men jag hoppas att den kommer att göra det. Det enda jag kan göra är att rekommendera er att se serien, ni kommer inte att bli besvikna!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...