9 februari 2017

Tv-serie: Hawaii Five-0 säsong 2

Handling
Steve McGarrett has been arrested and jailed as sole suspect for governor Jameson's murder, on security tape, in fact being set up by Wo fat himself. Hitman Victor Hesse, father McGarret's murderer, stabs him during exercise, but as a ploy to enable Steve's escape, fearing Wo fat will dispose of all 'loose ends' lethally. Lieutenant Governor Denning, acting, mandates I.A. to clean up, which includes suspending Kono. Danny and Chin keep working within the police, ultimately joined by Steve to clear him and prove Wo Fat's guilt, meanwhile discovering a convoluted plot of crimes centered on dirty bomb-grade nuclear material with a surprising purpose.

Säsong 2 hade 23 avsnitt och i huvudrollerna ses bland annat Alex O'Loughlin, Scott Caan, Daniel Dae Kim och Grace Park.

Jag såg klart säsongen 22 januari.

Mina tankar
Precis som många andra serier slutade den första säsongen med en rejäl cliffhanger, men den löstes rätt snabbt. Är rätt glad för att det inte blev speciellt utdraget, utan att det började jobba som vanligt rätt fort efteråt.

Tycker verkligen om att se Hawaii Five-0, dels är miljöerna fantastiska och visst blir jag sugen på att resa dit. Tycker också om blandningen mellan humor och action så det blir en bra blandning. Sen älskar jag dialogerna mellan Danny och Steve, de är verkligen roliga och jag funderar alltid lite över hur mycket utav det som är skrivet och vad som är improviserat.

Storyn med Wo Fat fortsätter och tar flera oväntade vändningar, som jag inte väntat mig. Jag är inte överdrivet förtjust i den storyn, känns tyvärr som att den kan bli rätt utdragen. Däremot är det riktigt skönt att Wo Fat inte dyker upp i varenda avsnitt, utan att det finns mer fristående också.

Eftersom detta är en ny version av en gammal serie med samma namn (som jag inte har sett, så dyker det upp flera referenser till den och faktiskt också några gamla skådespelare från den som spelar sina karaktärer. Tycker det är riktigt roligt att se och det är en snygg flirt med fansen.

Den andra säsongen har flera kända gästskådespelare, och jag tyckte det var särskilt kul att Scott Caans pappa dök upp i ett avsnitt, det var en rolig dynamik mellan honom, Danny och Steve. I slutet av andra säsongen är det också en crossover med NCIS: Los Angeles, en serie som jag inte sett. Avsnittet funkade rätt bra fristående, men det känns ju bara som att man får halva historien.

Visst har Hawaii Five-0 sina brister, sannolikheten bland annat, men jag tycker den är så underhållande och härlig att se så jag har mer än gärna överseende med det. Och cliffhangern som var i slutet, kan vara en av de bättre jag har sett på länge.

Hawaii Five-0 säsong 1


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...