16 februari 2017

Tv-serie: Barnmorskan i East End säsong 5

Handling
Patsy and Shelagh are shocked when experienced mother Rhoda Mullocks gives birth to a baby girl with severely malformed arms - the result, though nobody realizes - of Rhoda taking the pain killer thalidomide and Dr Turner is baffled. Rhoda's husband Bernie rejects the child as a monster, putting him at odds with his wife who wants to keep her, and Sister Mary Cynthia has to work hard to make him change his view. Meanwhile Trixie starts a keep fit class, where she discovers a problem encountered by elderly student Olive and Patsy is overjoyed when Delia comes to stay at the convent.

Den femte säsongen har 8 avsnitt och i huvudrollerna ses bland annat Jenny Agutter, Helen George, Charlotte Ritchie, Judy Parfitt och Linda Bassett.

Jag såg klart säsongen 25 januari.

Mina tankar
Detta är verkligen en av mina favoritserier, och den femte säsongen är kanske den bästa hittills! Vanligtvis brukar jag har sett den när den går i svensk tv, men den här gången kunde jag inte vänta! Och när jag blev feber för några veckor sedan så var det en himla härlig att se! Det gick ändå över förväntan, men den brittiska engelskan är betydligt svårare än den amerikanska.

På dessa avsnitt hann jag både med att skratta högt och fälla några tårar. Det är verkligen både hjärta och smärta, och man gläds med alla karaktärer när livet visar sig från sin bästa sida och lider med dem när de möter på motgångar.

Trots att säsongen bara har 8 avsnitt så hinner väldigt mycket hända, samtidigt känns det inte heller stressat. Alla karaktärer hinna utvecklas, i den här säsongen speciellt Barbara och Crane. Från början var Crane en av de karaktärer som jag hade lite problem med, men hon har verkligen vuxit till att bli en av mina favoriter.

En av seriens största styrkor är karaktärerna, även de karaktärer som bara dyker upp i ett avsnitt har en ordentlig historia som verkligen berör. I den här säsongen dyker det också upp några nya återkommande karaktärer som man får lära känna, bland annat en mor som föder ett "deformerat" barn utan armar och ben som är början på en helt annan historia. I denna säsong börjar karaktärerna också inse vilken skadlig rökning kan ha.

Vet inte heller riktigt vad jag tycker om idén med Barbara och prästen Tom tillsammans. De är ett väldigt sött par och gör mycket gott för befolkningen i Poplar tillsammans, men jag kanske ändrar min åsikt senare.

Det sista avsnittet var verkligen både glädje och sorg, och jag grät många tårar under det avsnittet. Så vackert, sorgligt och hjärtskärande.

Barnmorskan i East End helgspecial 2013
Barnmorskan i East End säsong 3
Barnmorskan i East End helgspecial 2014
Barnmorskan i East End säsong 4
Barnmorskan i East End helgspecial 2015

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...