1 januari 2018

Bokliga utmaningar 2018

Har funderat lite grann på hur jag ska göra med utmaningar inför den nya året. Tidigare år har jag haft en Boktolva, men är inte riktigt sugen på det just nu. Jag läser väldigt många nya författare - nästan fler sådana än vad jag läser bekanta författare.

Att utmana mig själv att läsa klart fler serier skulle jag också kunna göra, men jag är inte upplagd för det heller så det där med att läsa klart serier får bli som det blir. Antingen så går det jättebra, eller så går det helt åt skogen.

Däremot är jag riktigt sugen på en årets bok-utmaning. Under året röstades årets bok fram och där fanns det 12 nominerade och jag hade bara läst några få av de böckerna. Därför skulle jag vilja läsa alla de böckerna i år, kruxet är bara det att några av dem hör till serier men då kanske jag får tummen ur att läsa ikapp några serier också.

De nominerade för årets bok
Lykttändaren - Pontus Ljunghill
Vargarnas tid - Elisabeth Nemert
Flickorna - Emma Cline
Italienska nätter - Katherine Webb
Björnstad - Fredrik Backman
Glöm mig - Axel Schulman (Vinnaren)
Sanning och skvaller - Curtis Sittenfeld
Törst - Jo Nesbø
Ett litet liv - Hanya Yanagihara
Störst av allt - Malin Persson Giolito
Hennes nya namn - Elena Ferrante

Av dessa böcker har jag endast läst två stycken, de i kursiv stil och båda är riktigt bra böcker! Bland dessa böcker finns det också några böcker som jag ser som lite av en utmaning för mig att läsa, t.ex. Flickorna av Emma Cline.

Ferrante, Ljunghill och Nesbøs böcker ingår i serier så därför känner jag mig också tvungen att läsa de böcker som föregår de nominerade böckerna. I Ferrantes och Ljunghills fall rör det sig bara om en bok, men Törst är den 11:e boken i en serie och jag har bara läst den första.

Totalt rör det sig omkring 20 böcker totalt som jag ska läsa och det borde inte vara några större problem egentligen

Utöver detta kommer jag också delta i Goodreads Reading Challenge.

6 kommentarer:

 1. Hoppas dina utmaningar går bra! :)

  SvaraRadera
 2. Rolig utmaning. Att läsa Ett litet liv kan ju ses som en utmaning bara i sig med tanke på storleken. Men jag älskade den så sidorna flög fram ändå!

  SvaraRadera
 3. Flickorna är jag också sugen på! Undrar bara när man kommer ta tag i det, finns ju så många böcker man vill läsa :/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det tar aldrig slut på böcker att läsa, blir bara mer :)

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...