25 januari 2018

Film: Pitch Perfect 2

Handling
Det har gått tre år sedan the Bellas som första kvinnliga grupp tog hem den nationella a capella-finalen – och de gjorde med hjälp av sina unika röster, stil och attityd. Men en skandal vänder upp-och-ned på allt och tjejerna riskerar plötsligt att portas från skolan och därmed upplösas för gott. Deras enda möjlighet att åter bygga upp sitt renommé är att vinna a capella-VM i Köpenhamn.

Filmen är regisserad av 115 minuter lång och regisserad av Elizabeth Banks. I huvudrollerna ses bland annat Anna Kendrick, Rebel Wilson och Hailee Steinfeld. Filmen hade svensk premiär 13 maj 2015.

Jag såg filmen 8 januari.

Mina tankar
Förra året såg jag den första filmen och blev positivt överraskad. Efter en lång dag på jobbet före en ledig dag så kände jag mig sugen på att se uppföljaren. Uppföljare är alltid lite luriga, men detta är en klart sevärd uppföljare.

Precis som när jag såg den förra filmen blir jag så imponerad av alla skådespelarna som sjunger, speciellt de som gör de a cappella. Låtarna är riktigt bra och det är också anledningen till att jag tycker filmen är så bra. Den är riktigt mysig och jag gillar blandningen av musikal och komedi.

Skådespelaren tillika regissören Elizabeth Banks gillar jag verkligen som kommentator i denna film. Hon är en bra blandning mellan humor och realism jämfört med sin manlige kollega, och jag kunde inte undgå att tänka på #metoo.

Sista delen av filmen där de är a capella-VM är riktigt underhållande att se, speciellt när man får se ännu fler grupper göra a capella och speciellt Barden Bellas slutnummer.

Storyn i denna uppföljare upplever jag som lite tunn, men det är mycket mer sånger i denna så det går på ett ut. Pitch Perfect är perfekta filmer att se när man vill ha kravlös underhållning tillsammans med bra låtar.

Pitch Perfect 


4 kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...