15 januari 2018

Veckoplanering v.3


Läsningen förra veckan gick sådär, det var först till helgen som jag verkligen kunde få något läst. Den här veckan ser betydligt lugnare ut, dessutom är jag ledig tre dagar över helgen så jag tror jag kommer kunna läsa lite mer.

Igår läste jag äntligen ut årets första bok, Konsten att höra hjärtslag av Jan-Philipp Sendker. Det var en riktigt fin berättelse, och jag hoppas att jag ska kunna läsa ut lite fler böcker den här veckan.

Som ni märker är detta en ordentlig veckoplanering och jag misstänker starkt att jag är alltför ambitiös, jag är glad om jag bara hinner med hälften av den.

Jag håller fortfarande på med 1984 av George Orwell, den är riktigt intressant och skrämmande. Den är också mer svårläst än vad jag trodde att den skulle vara, men där tror jag att ämnet är en del av orsaken. Det är en väldigt mörk dystopi, och det krävs lite pauser för att man ska kunna ta in det man läser. Jag har mindre än hundra sidor kvar nu, och tror att jag kommer läsa ut den i början av veckan.

Jag kommer nog också fortsätta läsningen av Den eviga elden av Ken Follett. Den är inte prioriterad, eftersom den är min egen och de andra böckerna är låneböcker och måste ju lämnas tillbaka. Som tur är har jag inget problem med att komma ihåg vad jag läst, så det går bra att bara läsa lite i taget.


Jag har också tänkt påbörja, och helst också avsluta, Glöm mig av Alex Schulman. Jag har bläddrat lite i den och den verkar inte så svår att läsa. Den är inte heller så lång, men jag misstänker att det kan vara ett tungt ämne att läsa om.

Jag hoppas också att jag ska äntligen kunna börja med Min fantastiska väninna av Elena Ferrante, det är en bok som jag ser fram emot att läsa. Jag har ingen aning om vad jag kommer att tycka om den, antingen kommer jag att älska den eller så kommer jag inte alls gilla den.

Jag hoppas också att jag ska hinna påbörja Flora Banks förlorade minne av Emily Barr, det känns som man kan behöva lite mer lättläst också då en del av böckerna handlar om riktigt tunga ämnen.

Jag hoppas också att jag ska kunna börja med novellsamlingen Stars Above av Marissa Meyer för att kunna avsluta hennes serie ordentligt.

4 kommentarer:

 1. Hoppas din läsning går bra i veckan! Vilken mysig bild till inlägget :)

  SvaraRadera
 2. Vill också läsa Glöm mig, men tänkte vänta med den ett litet tag, har några böcker som jag vill läsa innan :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har just börjat på den, väldigt intressant.

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...