5 maj 2018

Gatukatten Bob

Titel: Gatukatten Bob
Originalets titel: A Street Cat Named Bob: How One Man and His Cat Found Hope on the Streets (2012)
Författare: James Bowen
Översättare: Lottie Eriksson
Serie: Bob the Cat #1
Antal sidor: 252
Utgivningsår: 2013
Förlag: Bokförlaget NoNa
Utläst: 20/4

Handling
När James Bowen hittade en skadad, röd gatukatt hopkrupen i huset där han nyss fått en träningslägenhet hade han ingen aning om hur stor betydelse katten skulle få i hans liv. James levde ur hand i mun på Londons gator och det sista han behövde var ett husdjur.

Ändå kunde James inte låta bli att hjälpa den slående intelligent hankatten, som han snart döpte till Bob. Inom kort var de två oskiljaktiga och deras skiftande, lustiga och emellanåt farliga äventyr skulle komma att förändra deras liv och långsamt läka såren från det förflutna.


Tankar om titel och omslag

Ett mysigt omslag! Är ju som sagt svag för katter så det är självklart att jag tycker om omslaget. En charmig titel också.

Mina tankar om boken
Jag är en riktig kattmänniska så av den anledningen har jag länge varit sugen på att läsa den här boken. Jag är glad att äntligen ha gjort det och ännu en gång fått det bevisat vilken betydelse djuren kan ha för oss.

Det är fascinerande att läsa om hur Bob och James tillsammans lyckas vända på livet. Det är rörande och helt otroligt vilken betydelse Bob får för James och att han blir ännu mer inspirerad till att vända sitt liv i en annan riktning, exempelvis att bli helt drogfri och börja få kontakt med sin familj igen.

Gatukatten Bob är skriven på ett lättillgängligt sätt och det är intressant att få ta del av deras historia. Hela boken genomsyras av kärlek till Bob och hopp om att få ett bättre liv.

Detta var en riktigt hjärtvärmande berättelse och jag ser fram emot att läsa mer om Bob. Det är precis en sådan bok man kan behöva ibland och ger en lite hopp för mänskligheten i en värld som annars bara är fylld av elände.

3 bra saker med boken: lättläst, djurs betydelse och hoppfylld

Betyg: 3/5

Tidigare läst av denna författare
Har inte läst något av denna författare tidigare.

Andra som bloggat om boken är Nellons Bokblogg, C.R.M. Nilsson och Vargnatts bokhylla.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...