10 maj 2013

Bokbloggsjerka 10-13 maj

Det är helg och dags för Annikas bokbloggsjerka.


Veckans fråga är: För en tid sedan ställde Bokhora frågan om det är finare att läsa på originalspråk. Jag deltog själv inte i debatten, men för att spinna vidare på frågan skulle jag gärna vilja veta om ni alltid försöker att läsa de böcker ni kan på originalspråket eller om ni heller väntar på de svenska översättningarna?Jag läser allt som oftast på svenska och det kan bero på att jag känner mig mer bekväm med det än att läsa på engelska. Jag skulle vilja läsa mer på engelska så jag ska börja försöka klämma in någon bok på engelska bok ibland. Jag vet ju att jag kan engelska och jag tycke det är roligt att utmana sig själv ibland.

För något år sedan försökte jag läsa Män som hatar kvinnor på engelska och det gick faktiskt riktigt bra, men det var bara det att jag var tvungen att lämna igen boken så den blev aldrig utläst. I skolan har vi läst nån enstaka bok på engelska och det hade jag inga som helst problem med.

Så ett enkelt svar på frågan är att jag vill läsa mer på originalspråket (om det är engelska). Men då är det bara att få tag i böcker, jag tycker inte att mina bibliotek har särskilt bra utbud av böcker på engelska. I sommar har jag tänk läsa Lord of the rings och så har jag reserverat The fault in our stars. Jag tar tacksamt emot tips om böcker på engelska!

24 kommentarer:

 1. När jag gick i skolan så var det mest bara klassiker som fanns på engelska på skolbiblioteket. Hade man då fått börja läsa ungdomsböcker och inte så svåra böcker så hade man nog läst mer på andra språk idag!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, som jag minns det så läsa vi bland annat Coraline i skolan och nu på gymnasiet har jag läst A child called it :)

   Radera
 2. Jag tycker man hela tiden "utsätts" för engelska, vad man än gör, så det är nog snart så att man bör läsa svenska för att hålla liv i språket :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, man är ju olika :) Men nog tror jag att engelskan har mer inflytande, eller vad man nu ska kalla det, idag :)

   Radera
 3. The fault in our stars läste jag på svenska och det ångrar jag lite. Tror jag hade haft mer utbyte av den på engelska.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag önskar bara att boken kommer så att jag kan hämta den på bibblan snart :)

   Radera
 4. Det finns många böcker gratis om man har läsplatta eller IPad
  Mia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Okej, får kanske överväga att skaffa en sån :)

   Radera
 5. Jag tror att det är bra att utmana sig ibland.
  Om du gillar roliga böcker så kan jag rekommendera Janet Evanovich böcker om Stephanie Plum. Första boken heter One for the money. De är inte så långa och ganska lättlästa på engelska. =)

  SvaraRadera
 6. Det finns faktiskt inte så brett utbud med engelska böcker på bibliotek, i alla fall inte dem jag har varit i. Det är likaså i bokaffärerna, vilket är synd då det verkar som om att det blir mer och mer populärt att läsa på engelska.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, håller med om att det är synd. Får försöka övertala föräldrarna att skaffa böcker åt mig ;)

   Radera
 7. Ja, Lord of the rings blir nog en utmaning. Jag har inte ens försökt ge mig på den på svenska än ;) Synd att ni inte har engelska böcker på biblioteket, där jag bor finns det en hel del! Främst ungdomsböcker då.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns väl lite grann, men det är inga som riktigt lockar mig. Håller med att lord of the rings kommer bli en utmaning, fick de i present för flera år sen :)

   Radera
 8. Finns en del engelska böcker i pocket hos vissa bokhandlare. Kan då ingå i köp tre betala för två och liknande erbjudanden. Bra initiativ tycker jag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag hoppas att det ska bli lättare att få tag i böcker på engelska :)

   Radera
 9. The fault in our stars är faktiskt en bok jag kommer välja att läsa på engelska, det känns som jag inte vill missa något i den :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag ska också läsa den på engelska :) Kommer hämta den på biblioteket i veckan :)

   Radera
 10. Jag vill också läsa mer på originalspråk både för känslan i berättelserna och för att underhålla språken!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker också det känns som att man verkligen läser författarens ord och inte översättarens :)

   Radera
 11. Jag skulle vilja läsa The Fault in Our Stars på engelska :) Ungdomsböcker på engelska är suveränt att läsa, tycker jag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har läst några, men jag ska försöka börja läsa lite mer när man kan få tag i böckerna :)

   Radera
 12. Lord of the rings på engelska är en annan bok än den på svenska. Båda är bra förstås, men på svenska känns det som en barnbok, på engelska som ett vidunderligt äventyr. Tycker jag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har inte läst de på svenska, men det ska bli intressant att läsa dem på engelska :)

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...