6 maj 2013

I den innersta kretsen

Titel: I den innersta kretsen
Originalets titel: -
Författare: Viveca Sten
Översättare: -
Antal sidor: 319
Förlag: Forum bokförlag
Läst: 30/4 - 3/4

Första meningen: "Den kvinnliga rösten räknade långsamt ner över kanal sexton på kommunikationsradion."

Det är en solig julidag. Förväntan fyller luften och utanför Sandhamn kokar havet av båtar. Alla är där för att beskåda starten på Gotland Runt, norra Europas största havskappsegling. 
   När startskottet avfyras ligger en stor Swanbåt längst fram, men plötsligt faller den av. Skepparen är skjuten, mitt på öppet hav. Kriminalinspektör Thomas Andreasson, som befinner sig i publiken, inser omedelbart allvaret.
   Offret visar sig vara Oscar Juliander, vice ordförande i Kungliga Svenska Segelsällskapet. Han är en känd och etablerad advokat som gärna har synts i medierna. En respekterad familjefar som har rört sig i de högsta samhällskretsarna.
   Men snart förstår Thomas och hans kollegor att Julianders tjusiga fasad döljer både hemligheter och lögner och att ingenting är som det verkar på ytan.
   Så mördas ytterligare en av segelsällskapets ledamöter... 

Det här är den första boken jag läser av Viveca Sten och jag är riktigt imponerad. Boken har korta kapitel så jag tänkte hela tiden "bara ett kapitel till" medan jag läste den. Den är grymt spännande  och jag gillar deckare där man får följa med i polisernas vardagsliv också.

Tyvärr så såg jag ju TV-serien före, men som tur var så hade jag hunnit glömma det mesta som hände i den. Fast det var ju såklart lite synd att jag redan har skapat bilder av huvudkaraktärerna. Min pappa läste boken före mig och han tyckte att den var bra. Detta är ett väldigt bra betyg från honom och han är inte ens så förtjust i att läsa...

Åtminstone denna bok om Thomas Andreasson skulle vara perfekt att läsa på stranden en varm sommardag.

Boken är spännande och lättläst så jag säger bara: LÄS!

Boktipsets estimerade betyg var 2,8 men jag ger boken en 5:a. 

2 kommentarer:

  1. Jag ska börja läsa den serien inom kort hade jag tänkt men vilket fruktansvärt omslag :O

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...