4 maj 2013

Flickorna i Villette

Titel: Flickorna i Villette
Originalets titel: -
Författare: Ingrid Hedström
Översättare: -
Antal sidor: 352
Utgivningsår: 2009
Förlag: Alfabeta
Läst: 30/4 -3/4

Första meningen: "Han hatade Simone."

Tre tonårsflickor hittas mördade just när Villette firar sin stora festdag. Tragedin är en mardröm för de lokala politikerna som satsar på att göra Villette till europeisk kulturhuvudstad och därför har fyllt staden med inbjudna journalister. De styrande drar dock en suck av lättnad när undersökningsdomaren Martine Poirot snabbt hittar en misstänkt, en ung man från trakten.
   Men snart finner Martine spår som pekar åt ett annat håll: runt om Europa har unga kvinnor dött på liknande sätt. Hennes jakt på den eventuella seriemördaren blir också en kamp mot dolda krafter som vill tvinga bort henne från utredningen. Trots det motstånd hon möter närmar hon sig sakta sanningen bakom morden, en sanning som kan komma att kosta henne livet ...

Detta är den första boken jag läser av Ingrid Hedström och jag kommer nog att läsa fler böcker av henne i framtiden. Den är lättläst och spännande och jag gillar upplägget att kapitlen är indelade i dagar. Början tycker jag var litet seg, men den tog sig hela tiden och mot slutet var den nagelbitande spännande. Det är många personer med i boken och för att hålla reda på dem måste jag ganska ofta kolla in persongalleriet, vilket gör att det tyvärr blir lite rörigt.

Jag har absolut ingen sympati med mördaren och tycker verkligen inte om hen! Hen är så kallblodig så jag ryser bara när jag tänker på honom!

Sammantaget är boken riktigt bra och om man vill läsa en bra deckare i sommar bör man också läsa denna.
Språket kan arbetas lite mer, men boken är ändå läsvärd.

Boktipsets estimerade betyg var 4:a, men jag ger boken 3,5. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...