7 maj 2013

Top Ten Tuesday 7 majDet är tisdag och dags för Topp Tio Tisdag (Top Ten Tuesday)Veckans ämne är Top Ten books when you need something light and fun. I den här listan så blir det många böcker som jag tycker är roliga och trevliga att läsa.

Paradisets fångar av Arto Paasilinna. Jag älskar Paasilinnas böcker, de är så fantastiskt roliga och man skrattar hela tiden! Jag minns att jag skrattade särsilt mycket åt Paradisets fångar, den var så otroligt osannlik och så grymt rolig.

Ögonblick att minnas av Nora Roberts. Boken är förutsägbar, men är perfekt om man bara vill läsa en bok med lyckligt slut. Den är lite humoristisk och perfekt om man vill ha en stunds lätt och rolig läsning.

Betvingade av Simona Ahrnstedt- Jag gillar Simonas böcker och Betvingade är inget undantag. En ganska förutsägbar bok med många förvecklingar med lycklig slut. Passar perfekt för lata dagar.

Balen av Danielle Steel. Jag tror att jag skulle kalla denna bok för en modern saga, eller kanske skröna. Den är rolig och förutsägbar och går snabbt att läsa. Men den passar som lätt underhållning.

Anne på Grönkulla av L. M. Montgomery. När jag var mindre så läste jag Anne på Grönkulla-böckerna och jag tyckte de var så roliga att läsa. Dessutom så skrattade jag hele tiden när Anne gjorde nåt tokigt, vilket var väldigt ofta.

Lottaböckerna av Merri Vik. Min mamma läste böckerna för en evighet sen när hon var ung och jag följde i hennes fotspår, kan man säga. Jag har läst ganska många böcker om Lotta, men lång ifrån alla. Böckerna är  roliga, knäppa och helt underbara.

Baddaren av Emma Hamberg. Jag kan inte påstå att jag minns så mycket från handlingen i boken, men jag tror jag tyckte den var rolig och sån där lättsam sommarläsning.

När Lucy Sullivan skulle gifta sig av Marian Keyes. Jag tycker om Marian Keyes och har läst några av hennes böcker. Min favorit är När Lucy Sullivan skulle gifta sig för den är så rolig och jag mår verkligen bra när jag läser den. Superlättsam och trevlig.

5 kommentarer:

 1. Betvingade inte sugen på att testa, har läst om den på många bloggar :)

  SvaraRadera
 2. Keyes är en av två som jag läst här. Jag har börjat misstänka att jag läst fel Paasilinna (Livet är kort Rytkönen lång) för jag blev inte alls glad i den ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag har inte läst den boken, men nog finns det vissa som är bättre än andra :)och så tycker man ju olika :)

   Radera
 3. Så kul att du nämner Lotta böckerna:-) Det var min favoritserie under många år i ungdomen!
  Annars har vi två likadana på listan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker Lottaböckerna är superroliga, men nu var det ett tag sedan jag läste dem :)

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...