13 maj 2013

Tematrio: Bröllopstider

Lyrans tematrio denna vecka handlar om bröllop. Denna vecka ska vi Berätta om tre romaner/noveller/dikter/texter som innehåller ett bröllop. 

Den första boken har jag faktiskt läst. Det är Ögonblick att minnas av Nora Robert. Det är den tredje delen i bröllopskvartetten. Jag tycker boken är ganska charmig och rolig att läsa, visserligen förutsägbar men ändå. 

Den andra boken har jag inte läst, men vill gärna göra det. Jag gillar bröllop och jag tror att den här boken är väldigt rolig. Sommarbruden av Marita Conlon-McKenna. Boken handlar om: Amy och Dan bor tillsammans i Dublin. De är i trettioårsåldern, upptagna av sina karriärer och har en stor vänkrets. Deras båda familjer tycker att de är som gjorda för varandra, så när Dan friar till Amy under en romantisk weekendresa till Venedig och Amy säger ja blir släkt och vänner eld och lågor. Särskilt Amys mamma Helen, som i egenskap av brudens mor, kan glädja sig åt att planera sin dotters drömbröllop. 

Den tredje boken är Amandas bröllop av Jenny Colgan. Boken handlar om: Melanie Pepper, 26, lever ett fartfyllt singelliv i London. Hon drömmer som alla andra om att hitta sin drömprins. Men den illusionen sprack för ett år sedan. Då stack Alex till USA utan ett ord för att hitta sig själv, och för att bli rockstjärna.En dag ringer barndomsvännen Amanda, som blivit väldigt vacker, syndigt smal och som har ett toppjobb inom reklambranschen. Plus en stenrik uppkomling till pappa. Amanda skall gifta sig, och inte med vilken kvinnodröm som helst. Fraser är Högadlig. Vad spelar det då för roll att han går i tre år gamla Converse, och att hans slott står i höggradigt förfall?Nu smids det planer. Det är ju bara för hans titel som Amanda över huvud taget vill ta i Fraser! Frasers bror Angus och den bitchiga Fran vill inget hellre än att sabotera denna århundradets mesallians, och de drar med sig den tvehågsna Melanie. Som inget hellre vill än att få Alex tillbaka.
4 kommentarer:

 1. Det verkar inte som att jag brukar läsa böcker som innehåller bröllop :)

  SvaraRadera
 2. Nej jag har inte läst någon men har den första i Nora Roberts serien
  Mia

  SvaraRadera
 3. Har inte läst någon av dina!

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...