12 juli 2013

Bokbloggsjerka 12 - 15 juli

Nu är det helg och jag har gjort mina tre veckor på äldreboendet. I helgen kommer vi att resa på en minisemester till Jämtland,men innan vi far måste jag ju hinna svara på Annikas bokbloggsjerka.

Denna helg är frågan: Känner du till en karaktär i en bok som har fått ett annat namn i filmatiseringen av densamma? Vad tycker du i så fall om det?

Det var en mycket svår fråga! På rak arm kommer jag bara på en. När jag började tänka efter minns jag att vi i skolan läste "Den osynlige "av Mats Wahl för att senare se den urkassa filmen där de hade ändrat allting. I boken hette huvudpersonen Hilmer, men i filmen heter han Niklas. Det var det enda jag kom på.

Själv tycker jag inte om när det blir så. Om filmen bygger på en bok så tycker jag att man borde försöka efterlikna boken så bra som det går. Så därför gillar jag inte när de byter namn på karaktärer, då känns det som att boken och filmen inte hör ihop.

8 kommentarer:

 1. Jag håller med, om en film bygger på en bok så bör den hålla sig till boken så mycket det går. Det där med att byta ut karaktärer eller ändra namn på dem gillar jag inte.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, då känns det inte som att det baseras på boken.

   Radera
 2. Tycker precis likadant och förstår inte varför man ska ändra på saker heller. Tycker de som gör filmen inte om boken precis som den är så låt bli att göra den då? I vissa fall känns det som om de bara är ute efter att rida på bokframgången...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag tycker det är så synd när det bara blir dåliga filmer av bra böcker...

   Radera
 3. Jag tycker också att filmen ska följa boken och verkligen baseras på denna. Annars blir det ju något helt annat.

  SvaraRadera
 4. Jag håller med. Oftast är det ju populära böcker som filmatiseras och jag tycker inte att det är någon bra grej att laborera med namnbyten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, då tycker jag det blir ganska förvirrat... :)

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...