7 juli 2013

En smakebit på söndag: Bridget Jones DagbokI helgen reste vi bort och hälsade på släkt, vänner och bekanta. Det var trevligt och trots att det var ganska stressigt, hann jag i alla fall läsa ut en bok och börja på Bridget Jones dagbok av Helen Fielding. Hittills är den galet rolig! Nu är det söndag kväll och dags för en smakebit på söndag hos Flukten fra virkeligheten. Utmaningen är att man ska dela med sig av vad man läser, det räcker med några meningar. HÄR finns fler smakebitar.

Du är inte ensam om att oroa dig för baddräktsfiguren, falla för skitstövlar, äta för mycket choklad och dricka för mycket vin. Bridget Jones gör det också. I årets (1998) mest omtalade dagbok berättar Bridget om livet som 30-årig singeltjej i London. Om helvetet att aldrig hitta den rätte, eländet när hon väl träffar Honom, kampen att nå idealvikten, duster med besvärliga chefer, vänner hon inte skulle överleva utan. Ja, livet är ett elände; men härligt roligt i alla fall! Jag har valt ett stycke som jag tycke är väldigt roligt och jag kan se bilden framför mig. Det kommer från sidan 52.

11.00. Herregud, de får inte komma på samma gång båda två! Rena sängkammarfarsen. Tänk om hela den här lunchgrejen bara är ett förälderligt practical joke orsakat av alltför många vulgära TV-program osv. Tänk om mamma gör entré med en levande lax nervöst sprittande i koppel och tillkännager att hon ska gå ifrån pappa och flytta ihop med den. Tänk om pappa hänger upp och ner utanför fönstret i folkdräkt och kastar sig in med ett  brak och börjar slå mamma i huvudet med en fårblåsa - eller plötsligt rasar framstupa ut ur garderoben med en skämtkniv i ryggen. Det enda som hjälper i det här läget är en Bloody Mary. Det är ju faktiskt nästan eftermiddag.  

11 kommentarer:

 1. Hehe.... Bridget Jones er artig! Tusen takk for smakebiten:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, verkligen! Skrattar högt åt boken!

   Radera
 2. Läste denna för många år sedan :) Älskar verkligen filmerna, de är så himla roliga :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har inte sett filmerna, men kommer nog göra det när jag läst boken :)

   Radera
 3. Bridget Jones lockar alltid till skratt :)

  SvaraRadera
 4. Takk for smakebiten :) Jeg har ikke fått lest denne enda, men jeg må nesten gjøre det snart! Jeg elsker filmene så håper bøkene er like bra :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har inte sett filmen, men ser fram emot att göra det :)

   Radera
 5. Jag har inte läst boken och bara sätt delar av filmen, men den verkar rolig :)

  SvaraRadera
 6. Jeg har sett filmene og de er artige.:)

  SvaraRadera
 7. Liker filmene av henne, har da ikke lest bøkene. De må jo være morsomme:) Ha en koselig dag!

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...