21 juli 2013

En smakebit på söndag: SvinhuggI helgen var det ganska dåligt väder här, men å andra sidan fick jag mycket tid till att läsa. Jag hann läsa ut en bok och börja på en annan. Dessutom har jag fått låna de 20 första delarna i "Sagan om Isfolket" av min mammas kompis.

Igår kväll började jag läsa "Svinhugg" av Marianne Cederwall. Jag har inte hunnit så långt, men det jag läst hittills verkar bra. Jag tycker om inslagen av dialekt och att den utspelar sig på Gotland.Nu är det ju söndag och dags för en smakebit på söndag hos Flukten fra virkeligheten. Utmaningen är att man ska dela med isg av vad man läser. HÄR finns fler smakebitar.

Det blir en dramatisk sommar i den lilla gotländska byn Kajpe Kviar. Tre män dör med bara några veckors mellanrum. 
Efter varje dödsfall sitter två kvinnor i ett gammalt kapell och firar med champagne och snittar. Det är den jordnära Mirjam, läkaren som nyligen återvänt till sin hemö efter många års frånvaro, och hennes väninna och raka motsats, Hervor. Ivrigt påhejad av Hervor har Mirjam aktivt använt sig av tankekraft och lite annan kvinnlig list för att hämnas på de tre männen, som gjort henne mycket illa ...Min smakebit kommer från början av boken, sidan 45.
Mirjams gamla kapell låg inbäddat i rik grönska. Buskarna hade brett ut sig och i snåren kunde man finna både hagtorn och nyponros bland otaliga askskott av varierande storlek. En slinga kaprifol lindade sig runt en slånbärsbuske och spred en härlig doft om kvällarna. Som om det inte räckte med det stod en schersmin i trädgården och blommade som allra bäst. Hervor hade tillbringat hela första kvällen i närheten av busken, hon hade aldrig känt en sådan underbar doft.

6 kommentarer:

 1. Tack för vacker smakbit! Underbart beskrivande.
  Min svärmor har denna som ljudbok - kanske jag skall låna!? ;)
  Önskar dig trevliga lässtunder!

  SvaraRadera
 2. Tack för smakbiten! Måste komma ihåg att titta efter den där...

  SvaraRadera
 3. Tack för smakbiten och vilket mysigt omslag:)

  SvaraRadera
 4. Tusen takk for fin smakebit:) Kos deg videre med boken!

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...