19 maj 2016

Film: Deadpool

Handling
Den tidigare legosoldaten Wade Wilson antar alter egot ”Deadpool” efter att ett misslyckat experiment gett honom helande krafter. Rustad med de nya förmågorna och ett udda sinne för svart humor tar vår tids coolaste och hårdaste antihjälte upp jakten på mannen som förstörde hans liv.

Filmen är 104 minuter och är regisserad av Tim Miller. I huvudrollerna ses bland annat Ryan Reynolds, Morena Baccarin och Ed Skrein. Filmen hade premiär 2016.

Mina tankar
Jag är inte ett dugg bekant med varken Marvels serier eller filmer som har gjorts om t.ex. X-men men efter att ha sett att flera hade skrivit om filmen och tyckt att den varit bra så blev jag intresserad av den. Sen är det så att jag inte brukar vara så förtjust i actionfilmer, kan tycka att det efter ett tag blir rätt så långtråkigt faktiskt.

Hur som helst kollade jag in trailern och jag blev helt såld på bara den. Sen kollade jag också in några klipp när de gjorde reklam för filmen och jag kände att jag bara måste se den! Jag ångrar det verkligen inte! Jag älskar humorn, sarkasmen och ironin i filmen och jag gapskrattar flera gånger. I öppningssekvensen när skådespelare och regissör och liknande presenteras så görs det på ett lite annorlunda sätt som jag verkligen uppskattar! Sen så tycker jag det är lite extra kul att det refereras till Ryan Reynolds som ju har huvudrollen flera gånger också!

Alla bikaraktärer är också riktigt bra, gillar verkligen damen han bor med, hon är ju lite egen som sagt!

Ett knep som jag verkligen tycker om när de bryter filmen och berättar för tittaren, tror att det kallas för "breaking the fourth wall". Jag kan inte komma på vad det kallas på svenska.

Som sagt så ser jag inte actionfilmer speciellt ofta och när jag gör det kan jag ibland ha svårt att hålla intresset uppe en hel film men med Deadpool var det inga problem! Den var verkligen spännande och en stor del att jag tycker att den är så bra är humorn och alla skämt som rör just de andra x-men-filmerna.

Sen så gillar jag faktiskt slutstriden också, det är mycket action och specialeffekter men den är ändå spännande att se på och återigen så finns det humor med, bland annat när han möter en gammal bekant.

Efter att ha sett och verkligen gillat Deadpool så kommer jag nog spana in de andra X-men-filmerna också för att få en lite större bild av det hela. Och ja, nu längtar jag verkligen efter uppföljaren som Deadpool teasade lite om efter alla eftertexter.

4 kommentarer:

 1. Älskade Deadpool. Är inte heller särskilt förtjust i actionfilmer men humorn i den här filmen höll mitt intresse uppe :) Hoppas nu det kommer en uppföljare!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas på det jag också! Tror också att det var humorn som gjorde att jag uppskattade den :)

   Radera
 2. Men hur många Marvel-filmer finns det?! Kände inte till denna, men jag får nog ta och kolla upp :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror det finns en hel uppsjö och jag blir tokig på vilken ordning man ska se de i :)

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...