3 maj 2016

Veckans bokbloggsfråga - Vecka 18

Bild lånad av Barnboksbloggen
Tänkte att jag skulle ta och svara på Veckans bokbloggsfråga, som barnboksbloggen håller i. Idag har jag jobbat hela dagen, men den sista timmen tog jag ut en friskvårdstimme och njöt av det väldigt fina vädret.

Det beror lite på vart jag ska fara och framförallt hur länge jag ska vara borta. För det mesta så brukar jag ta med mig alldeles för många böcker, för jag skulle ju inte vilja bli utan att läsa och så vill jag ju ha några böcker att välja bland. När jag farit och rest eller farit på en liten mindre biltur brukar jag av någon anledning ha haft rätt så tjocka böcker med mig, men det är ju inte särskilt praktiskt att behöva släpa runt på det.

Förra året köpte jag en läsplatta och den skulle jag mycket väl kunna tänka mig att använda när jag reser bort. Den tar ju väldigt liten plats och för mig funkar det också rätt så  bra att läsa på den och så rymmer ju en sådan platta väldigt många böcker och den slukar inte speciellt mycket batteri heller.

14 kommentarer:

 1. Det är ju inte dumt att ha med sig ett gäng böcker att välja mellan när en är på resande fot ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, det är bara det att de tar så mycket plats... :)

   Radera
 2. Tycker det är himla med skönt med läsplattan, att jag inte längre behöver göra ett urval...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis! Den rymmer ju rätt så många böcker :)

   Radera
 3. Man borde ju ta med pocket men det blir liksom inte det praktiska alltid som beslutar utan vilken bok man tror att man vill läsa :) vilket iof kan vara lite klurigt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis! Pocket är ett rätt så bra format :)

   Radera
 4. Jag har upptäckt plattan som substitut för en himla massa böcker i väskan. Det är ju texten man vill åt, så formatet spelar mindre roll för mig idag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja innehållet är ju det viktigaste! Och en läsplatta tar ju betydligt mindre plats också :)

   Radera
 5. Läsplattan är guld värd när man reser bort :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. När jag reser bort nästa gång kommer jag nog ta med mig plattan istället och bara någon vanlig bok :)

   Radera
 6. Jag skall nog börja överväga läsplatta. Hittills har jag envist hållit fast vid vanliga pappersböcker, men det verkar ju onekligen praktiskt att få med ett helt gäng böcker, vilket man ju får på en läsplatta.

  Här är mitt svar på frågan: https://justnujusthar.com/2016/05/05/bocker-pa-resa/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har läst några böcker på läsplattan, och tycker att det går rätt så bra men föredrar ändå att läsa vanliga böcker. Men om man reser tror jag att det är rätt så praktiskt att ha en läsplatta, det väger inte lika mycket, tar mycket mindre plats och man kan få med sig nästan hur många böcker som helst :)

   Radera
 7. Läsplattor är himla smidiga att ta med sig och man kan ju ha nästan hur mycket böcker som helst på dom! Dock gillar jag känslan av en "riktig" bok mer :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag föredrar också vanliga böcker, men den är ett bra komplement! :)

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...