10 maj 2016

Veckans bokbloggsfråga - Vecka 19

Bild lånad av Barnboksbloggen. 
Igår när jag kom hem från jobbet hade jag ingen riktigt energi för att svara på veckans bokbloggsfråga, som barnboksbloggen håller i. Idag är jag ledig och tänker passa på att svara på den innan jag ska fara och klippa mig.

Vad är ditt förhållande till barnböcker nu som vuxen? Händer det att du läser barnböcker för din egen skull (att du läser för barnen räknas inte)? Hur tänker du då när du väljer ut vilka barnböcker du vill läsa? Har du några tankar kring barnböcker att dela med dig av, kanske några favoriter från barndomen, eller några reflektioner kring dagens barnboksutgivning?
Min första tanke var att jag inte läser barnböcker, men sedan tänkte jag på den bok jag nyss hade läst ut och det var ju en barnbok. Det var den tredje delen i serien om Narnia, Hästen och hans pojke av C.S. Lewis. Sen håller jag ju också på att försöka läsa hela Harry Potter-serien och de ses väl mer som barnböcker.

Om vi ska prata om lite nyare utgivning så läser jag väl inte det så ofta, läser oftast böcker för ungdomar eller YA men det händer att jag läser riktigt bra barnböcker också, t.ex. PAX-serien av Åsa Larsson. Läste den första delen för ganska precis ett år sedan och den tog mig verkligen med storm! Fast jag har inte kommit mig vidare i den serien, så det kanske börjar bli dags för det.

Sen så när jag var liten så var jag väldigt förtjust i Astrid Lindgren, och det är jag fortfarande även om jag inte läser något av henne längre.

Jag läser rätt så blandat och jag tycker att det kan vara väldigt intressant att läsa böcker som är klassade för barn när man är lite äldre och då lägger man kanske märke till saker som man inte skulle ha gjort när man var liten och läste de böckerna. Sen måste jag också säga att en riktigt bra barnbok är en bok som kan läsas och uppskattas av både barn och vuxna!

8 kommentarer:

 1. Jag gillar också Pax-böckerna väldigt mycket ! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den första boken var i alla fall riktigt bra. Måste se till att fortsätta serien snart :)

   Radera
 2. Håller helt med om att en bra barnbok kan uppskattas av alla åldrar. Så jag undviker definitivt inte barnlitteratur :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker att det faktiskt kan vara rätt så kul att läsa barnböcker ibland:)

   Radera
 3. Det är svårt med böcker som är gränsfall om det är en barnbok eller tonårsbok men finns många guldkorn :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det kan det vara! Fast det finns ju hur många bra barn- och ungdomsböcker som helst! :)

   Radera
 4. Varken Narnia eller Harry Potter har jag läst, däremot så har man ju varit i kontakt med Astrid Lindgren många måånga gånger :)

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...