24 maj 2016

Veckans bokbloggsfråga - Vecka 21

Bild lånad av barnboksbloggen
Jag har precis kommit hem från jobbet och ätit middag så nu tänkte jag passa på att läsa lite bloggar och svara på veckans bokbloggsfråga, som barnboksbloggen håller i.

Hur skiljer du mellan lästa och olästa böcker i dina bokhyllor och hur håller du koll på vilka böcker du har lånat (t ex biblioteksböcker) och vilka böcker som du ska blogga om (t ex recensionsexemplar)? 

I mina bokhyllor så blandar jag faktiskt lästa och olästa böcker, har rätt så bra koll på vad jag har läst och inte. De rec-ex. som jag får brukar jag försöka läsa på en gång när jag fått de och om jag inte har möjlighet till det så låter jag de bara ligga i en hög nära mig så att jag inte ska glömma bort dem.

Jag lånar väldigt mycket böcker, kanske till och med för mycket, och de böckerna brukar jag ha i egna högar på antingen sängbordet eller i en av mina bokhyllor. Dessutom så har jag sorterat biblioteksböckerna i den ordning där lånetiden går ut.

När det gäller böcker som jag ska blogga om, så för jag dels lite anteckningar och stödord under läsningen i ett anteckningsblock så då kan jag ha hjälp av det när jag ska skriva recensionen. För det mesta så skriver jag recensionen ganska direkt efter att ha läst boken och senare kan jag gå tillbaka och redigera lite mer sedan och när jag väl har skrivit mitt inlägg om boken så ställer jag bara in den i hyllan igen eller lämnar igen den på bibblan.

Jag har verkligen tyckt att de senaste bokbloggsfrågorna har varit roliga, är så kul att se hur andra sorterar sina bokhyllor och få ny inspiration.


8 kommentarer:

 1. Jag blandar också olästa och lästa, har också ganska bra koll på vilka som jag läst ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, man måste nästan ha det om man ska blanda :)

   Radera
 2. biblioteksböcker får man hålla ordning på

  SvaraRadera
 3. Finns ju massor av sätt att sortera, det viktigaste är ju att man har koll :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, så länge man själv har kontroll så är det ju bra :)

   Radera
 4. Jag har också ett anteckningsblock där jag skriver stödord när jag läser :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det underlättar en hel del. Tycker också det är rätt roligt att kika i den då och då och påminnas om böcker man läst och vad man tyckt :)

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...