11 maj 2016

Spänningsutmaningens bok i maj

Nu i maj har jag tänkt fortsätta min läsning med Hammarbyserien av Carin Gerhardsen. Jag har verkligen tyckt om de tidigare delarna i serien, de är lättlästa och spännande. Den bok som står näst på tur för mig att läsa är Helgonet.

Handling 
Det är semestertider, men kriminalkommissarie Conny Sjöberg kallar samman arbetslaget med Sandén, Hamad och Westman från Gerhardsens tidigare böcker. Styrkan har dessutom utökats med två nya förmågor. Den charmige rockaren Odd Andersson, känd från tv, och den oberäkneliga Hedvig Gerdin, som nyligen återvänt till Sverige efter trettio år som diplomathustru.
Vem kunde önska livet ur Erlandsson? Enligt alla källor en varm och generös människa, med religiöst patos och ett brinnande intresse för barn- och ungdomsfotboll. Dessutom med ett stort engagemang för samhällets utstötta.

Det enda man har att gå på är en uppblött papperslapp med utfluten text och en uppsättning spelkort man funnit i offrets ficka. Kan mordet ha med poker att göra? Var Erlandsson en fuskare som gått för långt och avrättades med en kula i huvudet? Eller var han ett offer för någon av de människospillror han brukade besöka i husvagnsgettot i Huddingeskogen, och så generöst dela med sig av sitt överflöd till?

Utredningen leder Hammarbypoliserna ut på en resa till skräckinjagande platser i mörkaste skogen, till ett hillbilly-Sverige de aldrig tidigare stött på, till andra sidan jordklotet och till de svartaste delarna av människans själ.
 
4 kommentarer:

 1. Ett bra val, tycker det är en av de bättre i serien :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är en serie som jag verkligen tycker om:)

   Radera
 2. Omslaget ger mig rysningar.. Så kusligt men säkert väldigt passande ^^;;

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skulle tro att det är passande :) Men jag tycker faktiskt det är rätt så snyggt :)

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...