26 juni 2016

Bokinköp juni

Först trodde jag att detta skulle bli en månad där jag inte alls köpte några böcker, jag hittade inte riktigt något som intresserade mig tillräckligt mycket. Sen håller jag också på att försöka spara ihop lite till en större beställning jag ska göra någon gång i höst.

Men den här veckan så fick jag hem ett paket som jag  inte hade en aning om vad det innehöll. Jag öppnade det och till min stora glädje (och förvåning) så innehöll det en alldeles ny bok! En god man av Reidar Jönsson som ges ut senare i sommar. Jag läste handlingen och nog blir jag intresserad av att läsa den. Svart komedi låter som att det skulle passa mig rätt så bra.

Handling
Här möter vi den något bedagade kvinnotjusaren Gustav Lav Myr, som varken har inkomst eller bostad och lever under myndigheternas radar. Ändå bor han i en tjusig men nästan tom våning i Lärkstaden och verkar som självutnämnd god man åt äldre välbeställda damer.
Allt förändras då en bestämd kvinna ringer på dörren och kräver att få träffa lägenhetens innehavare. Eftersom änkan ifråga ligger i frysboxen blir Gustavs tidigare så bekväma liv snabbt en salig röra. För att få tillvaron på rätt kurs sätter han sig på tåget till Skåne. Tågresan blir en oförglömlig och innehållsrik strapats, och Gustavs liv blir bara än mer urspårat …


6 kommentarer:

 1. Svar
  1. Tror att det är en riktigt bra och rolig bok!

   Radera
 2. Härligt med en överraskning i brevlådan. :) Hoppas den är bra :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas på det också, handlingen låter ju intressant i alla fall :)

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...