18 juni 2016

Read-a-long: Röta del 2

Handling
Hirka den svanslösa är inte längre kvar i Ymslanden, istället är hon fast i en värld som är döende, som saknar Kraften och som ruttnar inifrån. I vår urbana tillvaro är Hirka papperslös och ett fritt villebråd. Hennes enda bundsförvanter är en fruktad människojägare och en likfödd och Hirka slits mellan dem. Samtidigt gnager saknaden i henne, saknaden efter Rime och den värld hon kallar hemma. Men allt detta bleknar när hon sakta inser vem hon är och vad hon har för betydelse. Källan till rötan har törstat efter frihet i tusen år. En frihet bara Hirka kan ge honom.

Tills idag ska vi ha läst fram till sidan 355. Read-a-long:en arrangeras av Nelly

Mina tankar
Historien fortsätter att utvecklas och jag tycker att de hinner ta flera oväntade vändningar. Hirka är fortfarande en karaktär som jag tycker om, och hennes inre konflikter är rätt så tydliga och det finns inte heller någon enkel utväg för någon av dem. 

I andra delen av Röta tycker jag Rimes delar bli mer intressanta, även om jag tycker bättre om Hirkas. Från början var Rime en karaktär som jag tyckte rätt så bra om, nu är jag inte lika säker. Han gör en hel del val som leder får allvarliga konsekvenser. Jag upplever honom som mer och med desperat och det är kanske inte det allra bästa tecknet. Jag hade faktiskt inte förväntat mig att Rime  skulle göra en så stor uppoffring och det kommer att förändra honom, frågan är bara hur.

Från början tyckte jag jag att det var rätt så självklart vilka karaktär som var "onda" och "goda" men nu känns det inte alls lika självklart längre. Nu vet jag inte heller vilka av karaktärerna man kan lita på och det bidrar verkligen till spänningen!

Nu fick man också veta mer om Hirka och vem hon faktiskt är och vilken betydelse hon kan ha inför upplösningen. För att hon spelar en stor roll i detta är det inget tvivel om. 

Samhällskritiken fortsätter också att tas upp och det är något som jag uppskattar! 

Handlingen blir mer och mer komplicerad, men det går rätt så bra att hänga med i alla vändningarna och jag ser verkligen fram emot den sista delen för det känns som att det här kan sluta lite hur som helst!

2 kommentarer:

  1. Jag tycker det är riktigt intressant hur Pettersen får oss att tvivla på vilka som är onda och goda. Det är riktigt bra gjort. För jag trodde liksom att jag hade premisserna klara för mig och så helt plötsligt gör hon mig osäker.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Precis så känner jag också! Men jag gillar det!

      Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...