14 juni 2016

Veckans bokbloggsfråga - Vecka 24

Bild lånad av Barnboksbloggen
Jag är fortfarande förkyld men jag har i alla fall klarat av att jobba. Idag jobbade jag till 16.30 och sen for jag hem för att undersöka om det var mitt internet som strulade och inte min dator. Som tur var det internet som strulade lite men efter kontakt med leverantören så funkar det precis som det ska. Detta var verkligen ett stressmoment och det är så skönt att alla grejer funkar som det ska nu!

Nu tänkte jag passa på att svara på Veckans bokbloggsfråga, som Barnboksbloggen håller i. Den här veckan handlar frågan om läsning och sommarlov.

Den här veckan är jag nyfiken på att få tips på böcker som du förknippar med sommarlov. Böcker du själv läste som barn, som du läst för dina barn under sommarloven eller som du tror skulle passa extra bra som sommarlovsläsning. Vill du inte skriva om barnböcker kanske det finns andra böcker som du förknippar extra starkt med just sommaren. 

Oj, detta var verkligen en svår fråga! På rak arm kan jag inte komma på någon bok som jag minns särskilt från någon sommar. Jag vet en sommar när jag var lite mindre upptäckte jag i alla fall Lotta-böckerna av Merri Vik och jag vet inte hur många jag läste då. Det fanns ju som en hel del att välja på.

Sen minns jag också att jag för bara något år sedan läste Cirkeln av Mats Strandberg och Sara Bergmark Elfgren. Jag minns liksom allt runtomkring den läsupplevelsen, jag vet att jag läste i bilen och att det var strålande fint väder och att jag helt enkelt inte kunde sluta läsa!

När det gäller läsning på sommaren så har jag inte några speciella böcker/typer av böcker som jag läser. Men jag brukar ofta förknippa sommaren med lite mer feelgood, men sen är det ju heller aldrig fel med någon deckare, typ Elly Griffiths.

Sen så tycker jag också att tegelstenar passar bra att läsa under sommaren, man kanske har lite mer tid över att försjunka sig i en sådan bok.

4 kommentarer:

 1. Jag gillade verkligen Cirkeln och jag vill verkligen läsa vidare i serien, förstår inte varför det inte blivit av ännu :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag känner igen problemet! Så mycket böcker, för lite tid...:)

   Radera
 2. Jag har också läst många av Lottaböckerna just på somrarna :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Just upptäckten av de böckerna förknippar jag med sommaren:)

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...