9 juni 2016

The Big Bang Theory säsong 9

Handling
Leonard och Sheldon är båda briljanta fysiker och jobbar på Caltech i Pasadena, Kalifornien. De är kollegor, bästa vänner och rumskompisar, men deras vänskap testas ständigt, främst på grund av Sheldons kontrollerande, excentriska  sätt. De två är också vänner med kollegorna Howard och Rajesh. Sina dagar spenderar de fyra med att jobba, spela spel, kolla sci-fi-filmer och läsa serietidningar tillsammans. En dag flyttar Penny in i grannlägenheten, en vacker tjej och aspirerande skådespelare. Hon förändrar allt, och när hon så småningom blir en del av gruppen blir gruppdynamiken helt annorlunda.

I början av säsong 9 så har Penny och Leonard bestämt sig för att gifta sig i Las Vegas och Amy har bestämt sig för att ta en paus i sitt förhållande med Sheldon. 

Den nionde säsongen bestod av 24 avsnitt. I huvudrollerna ses bland annat Jim Parsons, Kaley Cuoco, Simon Helberg, Johnny Galecki, Kunal Nayyar, Melissa Rauch och Mayim Bialik.

Mina tankar
Jag vill för det första varna för spoilers, så nu får läsa på egen risk. 
The Big Bang Theory har haft rätt så många säsonger, och jag har tyckt att de allra flesta har varit riktigt bra, men jag tycker att det känns som att något saknas i denna säsong. Jag kan inte riktigt sätta fingret på vad det är, men det är något som gör att det hela känns rätt så segt  och utdraget. Visst har serien sina roliga stunder som blandas med allvar men jag tycker det finns för få stunder som jag uppskattar för att jag ska tycka bra om säsong 9. 

Vi kan börja med de olika karaktärerna kärleksrelationer. Jag har blivit rätt så less på Penny och Leonards relation och jag tycker inte heller att det märks alla gånger att de är ett par, De känns inte riktigt trovärdiga tillsammans. Om vi istället ska prata om Howard och Bernadettes relation så tycker jag den blir bättre och bättre, speciellt i avsnitt 15-16 som jag verkligen tycker känns spännande inför nästa säsong.

Rajs relationer med olika kvinnor börjar också bli rätt tröttsamt och han har förändras på ett negativt sätt tycker jag. Från början kunde han knappt närma sig och tala med kvinnor och helt plötsligt är han tillsammans med flera stycken. Det stämmer inte överens med min bild av honom. Det känns inte helt enkelt som Raj längre.

Den enda relation som jag är intresserad av under säsongens gång och som gör att jag faktiskt håller uppe intresset under hela säsongen är Sheldons och Amys. Den tar flera steg bakåt och framåt och det skildras också på ett trovärdigt sätt. När Amy gör slut med Sheldon så tvingar det verkligen honom att ta tag i saker och faktiskt förändras och även om det är en väldigt lång process så är han ju också Sheldon. När han och Amy sedan blir tillsammans igen har de nått en ny fas i sitt förhållande.

Jag bör väl också skriva något om säsongsavslutningen, men jag vet inte, jag tycker inte att det slutade med världens cliffhanger och den lämnade mig bara med ett rätt så svalt intresse för den tionde säsongen. Jag kände mest "jaha?" inför den och tyckte inte att den tillförde speciellt mycket.

Jag har sett och uppskattat The Big Bang Theory väldigt mycket tidigare, men tyvärr måste jag säga att den nionde säsongen är en riktig besvikelse på flera olika sätt och det enda som faktiskt gjort att jag kollat igenom den beror till största delen på Sheldon.

Jag hoppas, hoppas verkligen att den tionde säsongen kommer vara bättre men det börjar kännas som att det är dags för serien att börja tänka på avslutningen.

The Big Bang Theory säsong 8

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...