25 juni 2016

Nu ser du mig

Titel: Nu ser du mig
Originalets titel: Now You See Me (2012)
Författare: S.J. Bolton
Översättare: Lilian & Karl G. Fredriksson
Serie: Lacey Flint #1
Antal sidor: 438
Utgivningsår: 2012
Förlag: Modernista
Utläst: 3/6

Handling
Trots sin djupa fascination för Jack the Ripper har den unga London-polisen Lacey Flint aldrig jobbat med ett mordfall, eller sett ett lik på nära håll. Förrän nu.

När Lacey en kväll närmar sig sin bil ser hon en döende kvinna stå lutad mot passagerarsidan. Kvinnan har blivit brutalt knivskuren bara ett ögonblick tidigare, och dör i Laceys famn.

Lacey kastas huvudstupa in i sin första mördarjakt, och hon skyr inga medel för att hitta den bestialiska mördaren.

Men hennes första stora fall blir också början på en högst personlig mardröm. När Lacey får ett brev med välbekant innehåll, skrivet med blod, blir det uppenbart att det är en modern Jack the Ripper-kopia hon har att göra med. En som dessutom tycks vara fixerad vid just Lacey.

Ska hon, en oerfaren polis, kunna överlista mördaren? En mördare vars ökända förebild lyckades undkomma alla...


Mina tankar
Innan jag började läsa Nu ser du mig hade jag hört väldigt mycket bra om författaren S.J. Bolton och jag hade höga förväntningar på boken minst sagt. Dock så hade jag inte förväntat mig att den skulle vara så blodig och brutal som den faktiskt är.

Jag gillade verkligen kopplingen till Jack the Ripper, vem han var är fortfarande något av ett mysterium än i dag. Jag tyckte det var intressant att man fick veta mer om vilka han mördade och några av de teorier som finns om honom.

Nu ser du mig är otroligt spännande och passar perfekt för sträckläsning! Karaktärerna är intressanta att följa och de känns väldigt originella. Jag hade ändå önskat att jag hade fått lära känna bikaraktärerna lite mer, de fanns som mest i bakgrunden och gjorde inte så stort väsen av sig.

Lacey är en intressant karaktär, men mot slutet tyckte jag att det blev lite för rörigt och jag hade faktiskt lite svårt för att förstå hur det hela hängde ihop. Sen slutade boken också på ett sådant sätt som gör mig väldigt nyfiken på uppföljaren.

Nu ser du mig innehåller väldigt många oväntade vändningar, precis när jag trodde att jag hade räknat ut hur det hela hängde ihop så hände något annat som gjorde att jag helt tappade fattningen och inte kunde sluta läsa.

Betyg: 4/5

Tidigare läst av denna författare
Har inte läst något av denna författare tidigare.

S.J. Bolton är med i min Boktolva 2016.

2 kommentarer:

  1. Den här serien bli bara bättre och bättre!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag är riktigt sugen på att fortsätta läsa serien!

      Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...