16 juni 2016

Mord i paradiset säsong 5

Handling
I Mord i paradiset följer vi Humphrey Goodman på den soldränkta söderhavsön Saint Marie. Men allt är inte frid och fröjd på ön och det gäller att gruppen svetsas samman fort för mordfallen är mer mystiska än någonsin.

I det första avsnitten blir den förmögne miljökämpen och forskaren Dan Hagen skjuten till havs på sin egen båt. Bevisen talar för att det hela var ett rån som spårade ur. Kommissarie Goodman riktar sina misstankar mot en medlem i besättningen.

Säsong 5 hade 8 avsnitt. I huvudrollerna ses bland annat Kris Marshall, Tobi Bakare, Danny John-Jules och Josephine Jobert.

Mina tankar
Detta är en så  mysig serie! Miljön är helt fantastisk och man får verkligen lust att fara dit och upptäcka den västindiska ö-världen själv. Trots att serien handlar om poliser som löser mord så är det en mysig serie och jag älskar humorn som finns med också. 

Alla karaktärer har sina egenheter, minst sagt och jag tycker det är kul att få följa deras privatliv också. I denna säsong får de andra karaktärerna ta mer plats och det handlar inte lika mycket om Goodmans misslyckade kärleksliv.

Varje avsnitt är uppbyggt på ungefär samma sätt med en kort bakgrund till mordet, någon som upptäcker det och poliserna som gör sitt arbete och Goodman får en snilleblixt vid de mest konstiga tillfällen och löser hela fallet. Mordfallen är inte heller de mest våldsamma och blodiga, vilket jag kan tycka är rätt så skönt faktiskt. 

Alla avsnitt är också rätt så fristående, så det gör inte heller något om man skulle ha missat något avsnitt. 

Det är sällan jag lyckas räkna ut vem som är mördaren, men detta är en serie där jag verkligen försöker räkna ut vem som gjort det och vilka motiv de misstänkta kan ha och ibland så lyckas till och med jag gissa rätt. 

Förutom att mordfallen är intressanta och engagerande, så innehåller Mord i paradiset gott om roliga scener som verkligen får mig att skratta och det uppskattas alltid. 

Mord i paradiset säsong 4


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...