6 december 2017

Film: Hundraettåringen som smet från notan och försvann

Handling
Uppföljare om hundraettåringen Allan Karlsson och hans vänner, som nu är rastlösa på Bali efter ett år i lyx. Men när Allan bjuder på den oförglömligt goda läsken Folksoda så blir det fart igen. Inte bara på Allan och sällskapet, men även på hämndlystna gangsters, ryska bekanta från förr och amerikanska CIA.

Filmen är 108 minuter lång och regisserad av Felix och Måns Herngren. I huvudrollerna ses bland annat Robert Gustafsson, Jens Hultén och Iwar Wiklander. Filmen hade premiär 25 d
ecember 2016.

Jag såg filmen 30 oktober.

Mina tankar
För två åt sedan såg jag Hundraåringen, men det dröjde som sagt ett bra tag innan jag satte mig ner och såg uppföljaren. En av anledningarna kan vara att jag blev ganska besviken på den filmen, den var helt enkelt inte vad jag hade förväntat mig.

Jag tycker faktiskt att Hundraettåringen är bättre än den första filmen. För det första så är det en tam apa med i rollistan och många av scenerna innehåller humor som jag i alla fall lockas av. Dessutom så gillar jag handlingen oväntat mycket. Den är väl inte sannolik, men jag gillar hur trådarna knyts ihop mot slutet och att CIA är inblandat när det gäller Allan Karlsson.

Den historiska delen under kalla kriget är underhållande, och jag gillar att en någorlunda vanlig svensk lyckades bli dubbelagent och var högst inblandad i kalla kriget. Sedan dyker också Dagny Carlsson upp, och jag älskar ju henne!

Jag vet att jag har sagt förr att jag inte brukar vara så förtjust i svenska filmer, framförallt komedier, men detta var en trevlig överraskning.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...