5 december 2017

Nyfiken på: Yxmannen

Handling
New Orleans 1919. Den beryktade seriemördaren Yxmannen sätter skräck i staden med sina bestialiska mord.

Kriminalinspektör Michael Talbot utreder fallet men har svårt att hitta ledtrådar. Dessutom bär han på en hemlighet, som till intet pris får komma ut. Luca DAndrea, Michaels tidigare chef, har fått i uppdrag av maffian att ta reda på vem Yxmannen är. Nittonåriga Ida jobbar som sekreterare hos en privatdetektiv, och när hon snubblar över ledtrådar som kan leda till avslöjandet av Yxmannens sanna identitet kan hon inte låta bli att på egen hand försöka utreda mysteriet.

Yxmannen bygger på de händelser som skakade New Orleans mellan 1918 och 1919, då en seriemördare härjade i staden. De brev som förekommer i romanen är autentiska och tros ha skrivits av den verklige Yxmannen.
 


Varför jag vill läsa den
Yxmannen låter onekligen som en bok i min stil. Ett snyggt omslag, historisk handling, seriemördare och baserad på sanna händelser. Det kan bara inte gå fel och efter att ha sett många fina recensioner av denna bok står den högt upp på min att-läsa lista.

4 kommentarer:

 1. Hoppas du kommer gilla den :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ganska säker på att jag kommer göra det :)

   Radera
 2. Köpte den i somras men har inte hunnit läsa den än tyvärr :/ Den andra boken (vet dock inte om de hör ihop eller inte) har också hunnit släppas så tänkte läsa den "första" så snart jag kan :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Är så sugen på att läsa dem jag också! Har nästan bara hört positiva saker om böckerna.

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...