22 december 2017

Julfilmer: 12 Gifts of Christmas och Christmas at Holly Lodge

Handling
When Anna, an unemployed painter, is unable to make ends meet, she is hired to become a personal Christmas shopper for Marc, an uptight corporate exec. As they work together, Marc learns that Christmas giving has less to do with the amount of money spent and more to do with the importance of the gift, while Anna discovers she might find success as an artist in a way she never expected.

Filmen är 83 minuter lång och regisserad av Peter Sullivan. I huvudrollerna ses bland annat Katrina Law, Aaron O'Connell och Melanie Nelson. Filmen hade premiär 6 november 2017.

Jag såg filmen 27 november.

Mina tankar
Förra året fastnade jag verkligen för Hallmarks julfilmer och jag tänkte fortsätta med att se en del nu också. De är så lättsamma, mysiga och juliga filmer att det är svårt att motstå. Det finns en hel uppsjö av filmer att välja bland, så denna gång valde jag film helt på måfå.

Jag får verkligen julkänslor av denna film, den är kanske inte speciellt sannolik men det behöver den inte heller vara. Jag gillar karaktärerna, även om det ibland blir lite för pinsamt för mig. Budskapet om familjens betydelse kommer också fram  tydligt och att man kanske inte behöver en massa extravaganta presenter, ibland räcker det bara att vara tillsammans.

Den bjuder också på en hel del humor och roliga scener.

Som sagt är 12 Gifts of Christmas otroligt mysig och hjärtvärmande film, och jag ser fram emot att se fler julfilmer.Handling
When a major developer sends Evan to evaluate the value of Holly Lodge, he and lodge owner Sophie have an instant attraction. But when Sophie realizes the reason for Evan’s stay, she must convince him the lodge is a bad investment -- while trying not to fall in love. 

Filmen är 83 minuter lång och regisserad av Jem Garrard. I huvudrollerna ses bland annat Alison Sweeney, Jordan Bridges och Sheryl Lee Ralph. Filmen hade premiär 3 december 2017.

Jag såg filmen 5 december.

Mina tankar
När jag väljer de julfilmer jag ska se från Hallmark brukar jag välja på måfå. Jag tyckte denna lät så himla mysig så då föll valet på den. Den är inte heller speciellt lång, vilket jag uppskattar. 

Om jag ska jämföra Christmas at Holly Lodge med den föregående så tycker jag bättre om 12 gifts of christmas. I denna film tyckte jag tempot var lite för snabbt och relationen mellan Evan och Sophie kändes inte så trovärdig, det gick för fort fram. Det enda jag kunde tänka på när jag såg Sophie var hur lik hon var Leslie Knope från Parks & Rec.

Däremot är filmen riktigt mysig, och jag tycker bättre om bikaraktärerna än om huvudkaraktärerna så den var ändå sevärd. Jag fick verkligen julkänslor av filmen och Holly Lodge verkade som ett jättehärligt ställe. 

Filmen är förutsägbar, men det behöver inte nödvändigtvis vara en dålig sak. Ofta är vägen dit mest intressant.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...