29 december 2017

Grimmen

Titel: Grimmen
Originalets titel: - 
Författare: Åsa Larsson, Ingela Korssell & Henrik Jonsson
Översättare: -
Serie: Pax #2
Antal sidor: 189
Utgivningsår: 2014
Förlag: Bonnier Carlsén
Utläst: 2/12

Handling
Det finns ett hemligt, magiskt bibliotek under kyrkan mitt i Mariefred. Två väktare har vigt sina liv åt att skydda böckerna och den kunskap som vilar däri, men på ålderns höst behöver de hjälp och bröderna Alrik och Viggo är de utvalda.

Del två i serien tar vid precis där Nidstången, den första boken i serien, slutade. Alrik och Viggo får fullt upp när en best attackerar djur och människor i staden. Är det en hamnskiftare eller en varulv som går lös? Hur ska sådana bekämpas? Och kan man lita på häxmästaren som plötsligt dyker upp i Mariefred för att söka råd i biblioteket?


Tankar om titel och omslag

Gillar verkligen omslaget och att kanten på sidorna har samma färg som texten på omslaget. Gillar också den enordiga titeln, den är lätt att komma ihåg.

Mina tankar om boken
Jag trodde att det inte var så länge sedan jag hade läst den första delen, men det visar sig att det är över 2 år sedan. Ovanligt nog kommer jag ihåg en hel del från den första och jag minns att det slutade med världens cliffhanger.

Dessa böcker är grymt spännande och det är svårt att sluta läsa den. Kapitlen är korta, det är fina illustrationer och det händer spännande saker hela tiden. Jag gillar också att få läsa om Alrik och Viggo, de är intressanta karaktärer och det är nog bra att få läsa om karaktärer som inte har en så lätt uppväxt.

Det är ett snabbt tempo i boken och man blir aldrig uttråkad. Det händer hela tiden något och spänningen hålls vid liv ända till slutet. Att få läsa om alla olika varelser är också riktigt kul och det är så fantasirikt!

Det är en perfekt bok för slukaråldern, den innehåller läskiga varelser och mycket spänning. Även vuxna kan uppskatta den och jag tror att det är en bra högläsningsbok.

Som sagt är Grimmen riktigt spännande och slutar med en riktig cliffhanger vilket gör att jag verkligen längtar till att läsa nästa del!

3 bra saker med boken: illustrationerna, spänningen och varelserna

Betyg: 3/5

Tidigare läst av denna författare
Nidstången
Solstorm
Det blod som spillts
Svart stig
Till dess din vrede upphör
Till offer åt Molok

Andra som skrivit om boken är Vargnatts bokhylla, Lexie läser och OARYA.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...