15 december 2017

Film: Små citroner gula

Handling
Agnes är kock och hon älskar att laga mat. Hon har ett bra jobb, en pojkvän som älskar henne och en bästa vän som alltid ställer upp. Plötsligt en dag blir hon både sparkad från lyxrestaurangen och dumpad av sin kille. Därför har hon inget att förlora när en kompis hör av sig och undrar om hon vill vara med och starta en restaurang.

Filmen är 99 minuter lång och regisserad av Teresa Fabik. I huvudrollerna ses bland annat Rakel Wärmländer, Sverrir Gudnason och Josephine Bornebusch. Filmen hade premiär 20 feburari 2013. Den är baserad på boken med samma namn (recension).

Jag såg filmen 12 november.

Mina tankar
Jag läste boken för några månader sedan och nu har jag även sett filmen. Som alltid har det gjorts en del ändringar till filmversionen, men till det bättre. Jag skulle nästan vilja säga att filmen är bättre än boken.

Det är en mysig och smårolig film och oväntat bra för att vara en svensk komedi. Den handlar ju mycket om mat så man ska inte vara hungrig när man ska se den. Jag gillar också Rakel Wärmländer i huvudrollen, fast jag blir verkligen irriterad på hennes karaktär och hur hon gör allt för att vara vissa personer till lags.

Den som bär upp hela filmen är Jospehine Bornebush, som spelar Jossan. Det är hon som står för de flesta skratten och har också en bra timing. Jag hade hoppats på att hon skulle ha en större roll i filmen, då hon har en egen historia i boken. Nu tas hennes problem aldrig upp, vilket jag kan tycka är synd.

Det är mysigt att se alla bilderna på mat, fast ibland tycker jag det blir lite långdraget och vissa scener är rent utav pinsamma och det är lite skämskudde-varning. Däremot är det en perfekt längd på filmen, drygt 1,5 timme.

Små citroner gula är en underhållande film som bjuder på en del skratt och det var en positiv överraskning.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...