27 mars 2018

Nyfiken på: Springfloden

Handling
1987. Under en kall och likgiltig fullmåne begås ett sadistiskt mord på en strand på Nordkoster. Offret är en ung kvinna. Förövarna är tre personer. En ung pojke blir ofrivilligt vittne till mordet.

Mordutredaren Tom Stilton på Rikskrim arbetar i motvind: offrets identitet kan inte fastställas, inget motiv hittas, gärningsmännen går inte att spåra. Till slut hamnar utredningen på hyllan. Över femton år senare får Stilton, via en annan utredning, en ny infallsvinkel på fallet. Men samtidigt börjar hans psykiska hälsa att vackla och efter en uppslitande skilsmässa tappar han helt fotfästet i tillvaron.

2011. Olivia Rönning får i uppgift att skriva ett elevarbete på Polishögskolan om det olösta strandfallet. Hon vaskar fram så mycket hon kan via gamla källor, det svåraste visar sig dock vara att få tag i den som ledde mordutredningen. Tom Stilton är nämligen som uppslukad av jorden.


Varför jag vill läsa den
Denna gick som tv-serie i Svt för et tag sedan, jag såg den inte och enda andledningen till det det är att jag inte har läst boken. För det första så gillar jag verkligen omslaget och sedan så verkar den riktigt spännande och lättläst. Jag gillar också att läsa om gamla olösta fall och att Olivia får i uppgift att skriva om det i skolan gör mig riktigt nyfiken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...