21 mars 2018

Tv-serie: Mord i paradiset säsong 6

Handling
In the sixth series of the murder mystery series, DI Humphrey Goodman and the rest of the Saint Marie police team continue to combine the thrills of the Caribbean life, with the bizarre as more curious deaths lead the team into action.

The death of a scientist at the site of a live volcano proves a difficult case to crack for Humphrey and his team.


Den sjätte säsongen har 8 avsnitt och i huvudrollerna ses bland annat Kris Marshall, Danny John-Jules, Joséphine Jobert och Tobi Bakare.

Jag såg klart säsongen 8 mars.

Mina tankar
Mord i paradiset är en serie som jag tycker om att se med jämna mellanrum. Den största lockelsen är såklart miljön och att kunna drömma sig bort till varmare breddgrader. Förutom mord bjuder serien också på en hel del humor och värme. 

Den sjätte säsongen bjuder på flera överraskningar, som inte heller är tills seriens nackdel. Alla avsnitten brukar följa en mall och förklaringen brukar presenteras på ett liknande sätt också, men den här säsongen bjuder på flera avsnitt där upplösningen går till på ett annat sätt. Detsamma gäller det mordfallen, det känns som att de verkligen har försökt hitta något nytt och samtidigt lyckats behålla det som bra med serien.

Den största överraskningen var för mig att två avsnitt faktiskt utspelar sig på både Saint-Marie och i London. Det var verkligen kul att få se alla karaktärerna i en miljö som de vanligtvis inte brukar vistas i. En del hanterar det bättre än andra...

Säsongen har bara 8 avsnitt och varje avsnitt håller en bra nivå, mordfallen är alltid intressanta och jag har i alla fall svårt för att förutse vem/vilka som är de skyldiga. 

Något oväntat så byter Mord i paradiset ut en av huvudrollsinnehavarna och man får göra bekantskap med en ny engelsman som kommer till Saint-Marie. Övergången skedde på ett lite roligt sätt och det var helt annorlunda mot för förra gången de bytte huvudperson. Det hela kändes mest som en introduktion av den nya utredaren Jack Mooney och det ska bli intressant att se vad som händer nästa säsong. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...