29 mars 2018

Tv-serie: Barnmorskan i East End säsong 7

Handling
Christmas 1962 sees an unprecedently heavy snow fall and a burst pipe in the community hall requires the clinic to be held in a local pub as well as cancelling the pantomime. Valerie trawls through the drifts to the caravan where pregnant Linda is staying with the adoring Selwyn, who knows he is not her baby's father, for a potentially upsetting early birth whilst Sister Julienne hears a shocking story of domestic abuse when she visits the wife of a hypothermia victim. Come the New Year the pantomime goes ahead and Phyllis gets the better of an officious policeman but Tom is faced with a difficult decision.

Den sjunde säsongen hade 8 avsnitt och i huvudrollerna ses bland annat Jenny Agutter, Victoria Yeats, Judy Parfitt och Charlotte Ricthie.

Jag såg klart säsongen 13 mars.

Mina tankar
Som de flesta vet vid det här laget så är Barnmorskan i East End en av mina favoritserier. Serien bjuder som vanligt både på humor, allvar, glädje och sorg. Det är bra blandning, även fast jag upplever att den är säsongen är betydligt mörkare än en del av de tidigare.

Precis som tidigare får man följa flera nya personer i varje avsnitt. Deras problem varierar och jag tycker det är intressant att se sköterskornas arbete och att få följa dessa människor. I den här säsongen handlar det bland annat om en man som har flera fruar och en kvinna som är livrädd inför förlossningen. I den här säsongen får vi också bekanta oss med en ny sköterska, Lucille, som kommer från Västindien. Då tas också ämnet rasism upp och hur de behandlas.

Som sagt upplever jag detta som en ganska dyster säsong, samma humor och värme finns kvar, men flera av karaktärerna ställs inför svåra utmaningar och  blir tvingade att ta beslut som verkligen förändrar dem. De sista två avsnitten är verkligen hjärtskärande sorgliga, där en karaktär som varit med länge går bort. Tänker inte skriva ut vem det är, eftersom jag inte vill spoila.

Att se Barnmorskan i East End är en riktigt känslosam upplevelse, under de 8 avsnitten hinner jag med att både förfäran, skratt och gråt.

Jag hoppas att nästa säsong blir lite ljusare och att vi fortsätter bjudas på lika intressanta historier som vi gjort hittills.

Barnmorskan i East End Helgspecial 2013
Barnmorskan i East End säsong 3
Barnmorskan i East End Helgspecial 2014
Barnmorskan i East End säsong 4
Barnmorskan i East End Helgspecial 2015
Barnmorskan i East End säsong 5
Barnmorskan i East End Helgspecial 2016
Barnmorskan i East End säsong 6
Barnmorskan i East End Helgspecial 2017


2 kommentarer:

  1. Hej. Har du sett att man kan inte se dem på Netflix längre? Enl Netflix så har inte kontraktet kunnat förlängas..... suck...

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...