18 augusti 2019

Min bokresa #53 - Bokserier vs fristånde

Min bokresa (som Camilla håller i) handlar den här veckan om bokserier vs fristående böcker.

Jag skulle gissa på att jag läser något mindre fristående böcker än vad jag läser böcker som ingår i serier. Jag kan dock uppskatta båda två.

Jag kan tycka det är väldigt härligt att läsa fristående böcker, just för att berättelsen ryms i en enda bok. Däremot kan det ju såklart vara frustrerande om slutet är sådant att man vill ha mer. Men det finns en tjusning i det också.

Jag gillar också att läsa serier, men där har jag ett problem. Jag är väldigt bra på att börja nya serier, men jag är inte alls lika duktig på att avsluta dem. Det gör att jag läser flera olika serier på en gång och att det kan gå väldigt lång tid emellan att jag läser böckerna, vilket kanske inte är så bra alla gånger då man hinner glömma en del.

En del serier kan ju också bli väldigt långa eller bestå av väldigt många böcker. Då tycker jag att trilogier är ganska bra, de känns överkomliga att läsa.

Många deckare hör ju till serier där man exempelvis får följa karaktärerna över flera böcker. Jag gillar den typen av böcker som ibland även kan  vara ganska fristående. Karaktärernas liv kanske förändras, men ofta får man ett nytt mysterium i varje bok.

Jag är också en person som har svårt att lämna saker oavslutade, vilket gör att jag känner mig tvungen att läsa klart en bokserie som jag kanske inte tycker så mycket om. Tror att jag har en tanke någonstans om att den kanske kan bli bättre, men tycker inte att det stämmer så ofta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...