21 augusti 2019

Tv-serie: Follow the money säsong 3

Handling
Två år har gått sen sist. Alf har fått ett nytt jobb i polisens expertgrupp och Nicky har gått från hantlangare till storsmugglare. Han driver en pengatvätt i form av en juicebar och drömmer om ett hus vid Medelhavet medan Alf drömmer om kollegan Isa

Den tredje säsongen har 10 avsnitt och i huvudrollerna ses bland annat Esben Smed, Thomas Hwan och Maria Rich.

Jag såg klart säsongen 4 augusti.

Mina tankar
Jag har sett de tidigare två säsongerna så jag blev glad när jag såg att det skulle komma en avslutande tredje säsongen.

I början av säsongen var jag lite förvirrad, det kändes lite grann som en ny serie vilket det på sätt och vis är. De enda som är kvar är Nicky och Alf och mycket har förändrats för dem också.

Serien har en ganska lång startsträcka, men det är nog också all bakgrund som gör att de sista 2-3 avsnitten är riktigt bra. Längs vägen kommer små överraskningar, inte minst vem Nicky egentligen har blivit.

Jag skrev i mitt omdöme av förra säsongen att jag trots allt gillade Nicky, men denna säsong stämmer inte det riktigt. Han är någon helt annan, dock tycker jag synd om honom i slutet.

Att pengar är makt visar verkligen denna serie och vad vissa människor är villiga för att göra för att behålla detta. Mycket av de händelser som vi får se under säsongerna känns trovärdiga, inte minst när man betänker de pengatvättshärvor som kända banker har varit inblandade i. Detta gör att serien lämnar ett avtryck.

Polisen Alf har också blivit en helt annan person är när vi såg honom sist. Jag gillar inte honom alls, samtidigt som han trots allt är en polis som försöker få fram resultat och till botten med vad som hänt.

Slutet känns helt rimligt, om än det är ganska tragiskt.

Follow the money säsong 1
Follow the money säsong 2

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...