24 augusti 2019

Aldrig ensamma

Titel: Aldrig ensamma
Originalets titel: -
Författare: Anna Jakobsson Lund
Översättare: -
Serie: Systemet #2
Antal sidor: 364
Utgivningsår: 2015
Förlag: Annorlunda förlag
Utläst: 24/7

Handling
När Systemet inte är det största hotet - vem väljer du att lita på?

Tillbaka i huvudstaden. Allt ser ut som vanligt, men ingenting är sig likt.
Samtidigt som de högklassade förbereder sig för val planerar rebellerna ett attentat som ska ändra spelreglerna för alltid. Ava blir inblandad på båda sidor. Lögn, myt och sanning trasslas ihop och snart vet hon inte vem hon kan lita på.
Levi kämpar mot vansinnet. Leymah säger att han har glömt vem han egentligen är. Att han är stark nog att kontrollera sin förmåga. Han måste tro henne om han ska kunna rädda sin syster.
Ava, Levi och Leymah tvingas ta hjälp av gamla vänner och oväntade bundsförvanter för att få den kunskap de behöver. Men vem är det som förföljer dem? Vem har räknat ut sanningen?


Tankar om titel och omslag
Tycker omslaget är väldigt snyggt, speciellt detaljen med ormen som biter sig i svansen. Omslaget har en koppling till handlingen vilket jag gillar. Även titelns betydelse återkommer flera gånger under boken.

Mina tankar om boken
Aldrig ensamma är minst lika bra som den första boken! Handlingen tar vid där den förra boken slutar och det går ganska fort att komma in i boken igen. Den är riktigt spännande och går också riktigt fort att läsa, då man hela tiden vill veta mer.

Den värld och system som författaren beskriver är intressant, om än väldigt obehagligt. Jag gillar att man följa motståndet samtidigt som man upptäcker hur systemet faktiskt funkar. Jag gillar också att författaren även beskriver hur världen såg ut före systemet, vilket liknar (och är?) det samhälle som vi känner till.

Jag gillar verkligen att läsa om Ava, Leymah och Levi, framförallt om deras vänskap som jag tycker beskrivs väldigt bra. De är såklart oense med varandra ibland, men de bryr sig fortfarande om varandra.

Det är ett högt tempo genom hela boken och den är svår att lägga ifrån sig. Jag längtar verkligen efter att läsa den sista delen snart.

3 bra saker med boken: spännande, vänskapen och lättläst

Betyg: 4/5

Tidigare läst av denna författare
Tredje principen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...