2 juni 2013

En smakebit på söndag: Den oskyldige


Den här helgen har jag hunnit läsa ganska mycket så nu har jag läst ut helt fantastiska The fault in our stars. Dessutom har jag hunnit med både övningskörning och potatissättning. Nu är det i alla fall söndag och det är dags för en smakebit på söndag hos Flukten fra virkeligheten. Utmaningen är att man ska dela med sig av vad det är man läser just nu. Klicka HÄR.

Just nu har jag börjat läsa Den oskyldige av Harlan Coben och den är spännande, åtminstone nu i början.

Matt hamnade på fel plats vid fel tillfälle. Han försökte avstyra ett slagsmål men blev själv dömd för dråp. Nio år efter avtjänat straff börjar livet se ljust ut. Matt väntar barn med sin stora kärlek, Olivia, och yrkeslivet är på topp. Men så blir han förföljd av en okänd man och får ett underligt videosamtal på sin mobil. Skärmen visar en suddig bild av hans fru Olivia och en man. I ett slag rämnar hans värld.En nunna hittas mördad och när den mystiske förföljaren också påträffas död riktas misstankarna mot Matt, den f.d. fängelsekunden. Mordutredare Loren Muse tar sig an fallet som blir komplicerat och FBI kopplas in. Men FBI-agenternas underliga beteende gör henne misstänksam. Är de där för att hjälpa eller för att vilseleda?

Smakebiten kommer från början av boken, sidan 9.
Du är skräckslagen. Din vän får stryk, men du oroar dig mest för dig själv. Det får dig att skämmas. Du vill göra någonting, men du är rädd, livrädd. Du kan inte röra dig. Dina ben känns som gummi. Det pirrar i dina armar. Och du avskyr dig själv för det. Vindtygsjackan ger Duff ännu ett slag rakt i ansiktet. Han släpper taget om Duffs huvud. Duff dråsar ihop som en säck med smutstvätt. Vindtygsjackan sparkar Duff på revbenen. 

27 kommentarer:

 1. Høres ut som en spennende historie, jeg har ikke lest noe av denne forfatteren :)

  SvaraRadera
 2. Spennende! Dette er faktisk en Harland Coben bok jeg ikke har lest. Det må jeg gjøre noe med :-) Ønsker deg en fin søndag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Detta är min andra Coben-bok och jag tycker den är ganska bra :)

   Radera
 3. Tack för smakebiten från vad som verkar vara en spännande historia. Ha en fin söndag!

  SvaraRadera
 4. Høres spennende ut! Har ikke lest noe av forfatteren før,men ser at jeg har en liggende som heter "Tilgi meg" av samme forfatter. Kanskje jeg skulle lest den og se om dette er noe for meg? Tusen takk for smakebiten:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker i alla fall att han är bra. Tycker du ska läsa boken :)

   Radera
 5. Jeg har masse Harlan Coben i hyllen. Det er noen år siden jeg leste dem, men husker at jeg hoppet fra den ene til den andre med iver og glede. Myron Bolitar som er sportsagent blir igjen og igjen tvunget til også å drive litt etterforskning. Artig vri når en er lei av politi, journalister og privatdetektiver.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det här är min andra Harlan Coben-bok men det kommer bli fler! :)

   Radera
 6. Jag gillar Harlan Coben men ligger efter i läsningen av hans böcker så jag undrar om den här kan stå oläst i hyllan... Den verkar spännande!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag läser min andra nu, men den kommer inte bli den sista! :)

   Radera
 7. Har bara läst en bok av författaren. Beskyddaren tro jag den hette!
  Är sugen på mer!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den har jag inte läst, men den kommer nog bli det i framtiden :)

   Radera
 8. Denne forfatteren har jeg lest lite av. Høres fryktelig spennende ut denne boken! Måtte noteres ned. Takk for smakebit og ha en herlig søndag!

  SvaraRadera
 9. Har inte läst något av Coben än. Det låter spännande! Tack för smakbiten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tycker att du ska testa det, han skriver väldigt spännande :)

   Radera
 10. Jag har bara läst en enda bok av Coben, men jag har tre olästa i hyllan. Det här var faktiskt en väldigt ruggig smakbit. Spännande :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, boken är väldigt spännande! Sitter nästan och biter på naglarna :)

   Radera
 11. Harlan Coben er en skikkelig spenningsforfatter, og det er alltid mye kjærlighet i bøkene hans. lettleste bøker som er herlig lesning innimellom. Har mange av bøkene han i bokhyllen, og en av dem på vent.

  SvaraRadera
 12. Har ikke lest noe av Coben men antar at han er bra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker det, böckerna är lättlästa och väldigt spännande :)

   Radera
 13. Jeg elsker tittelen 'The fault in our stars' :-D For en helg du har hatt da: øvelseskjøre og potetsåing, jeg digger sammensetningen.

  Enig med de over, boka høres spennende ut!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag med! Jag älskar hela den boken! :)

   Radera
 14. Tack för en väldigt spännande smakbit :)

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...