1 juni 2013

The fault in our stars

Titel: The fault in our stars
Originalets titel: -
Författare: John Green
Översättare: -
Antal sidor: 318
Utgivningsår: 2012
Förlag: Dutton books
Läst: 28/5-1/6

Första meningen: "Later in the winter of my seventeenth year, my mother decided I was depressed, presumably because I rarely left the house, spent quite a lot of time in bed, read the same book over and over, ate infrequently, and devoted quite a bit of my abundant free time to thinking about death."

 Despite the tumor-shrinking medical miracle that has bought her a few years, Hazel has never been anything but terminal, her final chapter inscribed upon diagnosis. But when a gorgeous plot twist named Augustus Waters suddenly appears at Cancer Kid Support Group, Hazel's story is about to be completely rewritten.

Alla vet väl vad den här boken handlar om, så den behöver inte egentligen någon introduktion. Nu kan jag äntligen samla mig till den stora skaran som har läst boken! Jag var orolig när jag började läsa boken, jag var rädd att den inte skulle motsvara mina förväntningar. Jag menar, förväntningarna var lika stor som Mount Everest och lite till. Men jag började läsa och jag blev förälskad i boken med en gång! Jag älskar allt med boken, så mycket att det gör ont att skiljas från den. 

Jag älskar att det inte bara är nattsvart, att det finns humor men  att den också är sorglig. Den är så vacker! Språket är helt fantastiskt och jag tycker att den på något sätt är väldigt trovärdig. Boken är verkligen en berg- och dalbana i rekordfart. Först skrattar jag, sen gråter, sen skrattar jag igen och så gråter jag igen. Den är så oerhört mäktig! 

I vissa fall påminner den om Innan jag dör, men den här är faktiskt bättre, mycket bättre. Jag kommer verkligen läsa mer av John Green och ser fram emot hans andra böcker. Nu så vill jag verkligen att den kommer som film (vad jag förstår så har filmrättigheterna blivit sålda). 

Jag älskar boken av hela mitt hjärta och detta kan vara det bästa jag har läst i år. Så om ni inte har läst den, tycker jag att ni ska läsa den! 

Boktipsets estimerade betyg var 5.0 och jag ger boken 5+++. 

HÄR kan ni läsa min recension av filmen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...