18 juni 2013

Topp Tio Tisdag 18 juni


Jag har haft lite uppehåll från Topp Tio Tisdag (Top Ten Tuesday), men nu känner jag att det är dags igen. Denna tisdag är ämnet Top Ten Books At The Top Of My Summer TBR List. Före sommarlovet har jag gjort flera stora biblioteksraider och samlat på mig en massa böcker som jag vill läsa i sommar. En kompis som inte läser (!) följde med  mig en gång och hon var nästan hel förskräckt över hur mycket jag lånade, haha. Topp Tio Tisdag var det vi skulle prata om ja... 

1. Saeculum av Ursula Poznanski. Läste om boken första gången hos CRM Nilsson och blev intresserad så när jag såg den på biblioteket skyndade jag mig att haffa åt mig den. Sjukt snygg är den också! 

2. Luftslott av Sheila O´Flanagan. Jag har inte läst något av henne tidigare, men känner mig lite sugen på lite lätt läsning under sommaren. 

3. Fågelbarn av Christin Ljungqvist. Läste om den på en blogg och när jag såg att den var inne så passade jag på att låna den också. Tyvärr så fick jag inte tag på Kaninhjärta där.

4. Jane Austen-klubben av Karen Joy Fowler. Har hört talas om filmen och velat se den länge, men har ännu inte gjort det. När jag fick reda på att den är baserad på en bok så måste jag ju bara läsa boken först!

5. En dag av David Nicholls lånades av samma anledning som Luftslott. Min mamma har läst och tyckt om den. Dessutom så finns den ju som film med min favorit Anne Hathaway så då kan jag se filmen efteråt.

6. Jane Eyre av Charlotte Brontë. Jag är sugen på att läsa fler klassiker och när jag hittade den i bibliotekshyllan nappade jag åt mig den också. 

7. Svindlande höjder av Emily Brontë har stått i min puttenuttiga bokhylla alldeles för länge oläst så  i sommar tänker jag ändra på saken! 

8. Det bästa av allt av Rona Jaffe. Köpte den för ett tag sedan i tanken att det skulle bli en present, men jag ändrade mig och behöll den istället. Så den vill jag gärna ha läst i sommar, den känns somrig på nåt sätt.

9. Ögonblicket av Douglas Kennedy. Jag älskade Lämna Världen och nu måste jag ju testa att läsa en annan bok av honom. Den verkar i alla fall bra på baksidetexten. 

10. Världskrig Z av Max Brooks. Vann den hos Books ABC och känner mig sugen att testa på något nytt. Så den försöker jag också försöka hinna med i sommar. 

7 kommentarer:

 1. Fågelbarn tänkte jag nog försöka skaffa mig och mer Douglas Kennedy blir det nog för mig också.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tycker det ska bli intressant att läsa en till av Kennedy och se om fler av hans böcker är lika bra som Lämna världen :)

   Radera
 2. Jag är lite nyfiken på Douglas Kennedy och Christin Ljungqvist, kanske ska ta och läsa något av dem :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag är också nyfiken på dem :)

   Radera
 3. "En dag" kan jag rekommendera, den gillade jag! "Luftslott" skulle jag också vilja läsa :)

  SvaraRadera
 4. Saeculum är riktigt spännande :) Fågelbarn älskade jag, likaså Svindlande höjder. Däremot var jag mindre förtjust i Jane Eyre, men den är bra den också.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då verkar det som jag har en hel del att se fram emot :)

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...