29 maj 2015

Den blomstertid nu kommer

Titel: Den blomstertid nu kommer
Originalets titel:-
Författare: Marie-Chantal Long
Översättare:-
Serie:-
Antal sidor: 143
Utgivningsår: 2015
Förlag: Opal 
Utläst: 25/5

Detta var ett recensionsexemplar från förlaget. Tack!

Första meningen: "Tarzan sitter inte rakt i sätet".

Handling
Fred såg hur hastighetsmätaren närmade sig hundra. Han blev ännu räddare än förut. Plötsligt ville han hem. Hem till farsan och lillasyster. Till det tråkiga köket i det tråkiga huset, bara en trappa upp. På Mossen. Ganska tråkigt. Fattigt. Det var det som hade varit grejen. Att få pengar.

Tänk om Fred hade sagt nej till alla planer. Tänk om Fred hade stannat kvar i aulan och fortsatt sjunga Den blomstertid. Då skulle allt vara bra nu. Inte roligt men bra. Lugnt.
Äntligen få pengar. Det skulle bli så mycket pengar. Sa Tarzan. Att det skulle bli.


Mina tankar
Den blomstertid nu kommer är verkligen spännande! Den är väldigt fartfylld och en riktigt bra psykologisk thriller för ungdomar. Man kastas rätt in i handlingen och hamnar i ett rånförsök som gått riktigt dåligt.

Karaktärerna känns väldigt trovärdiga och deras känslor skildras på ett bra sätt. Det är mest Freds tankar och känslor vi får ta del av. Hans oro och ångest skildras oerhört väl och man känner verkligen  med honom. Även Wahid växer som karaktär ju längre man läser. I början var jag ganska irriterad på honom, men när man fick veta hands bakgrund så fick man en annan bild av honom.

Jag vill inte berätta så mycket om slutet, men det är väldigt öppet. Jag har inte varit så förtjust i böcker med öppna slut, men nu på senare tid har jag börjat tycka att de faktiskt kan vara ganska bra.

Jag upplever språket som ganska korthugget, men på det sättet blir det också väldigt effektfullt. De korta meningarna bidrar till att skapa känsla för boken.

Betyg: 3/5

Tidigare läst av denna författare
Har inte läst något av denna författare tidigare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...